Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Zgonea, scrisoare pentru "hoţi": A venit timpul să fim responsabili

Ziarul de Vrancea
1 feb 2015 498 vizualizări
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a adresat ieri o scrisoare deschisă deputaţilor în care le atrage atenţia că Parlamentul suferă din cauza unui deficit de imagine şi că sunt văzuţi drept "hoţi", "corupţi" şi "chiulangii".

Zgonea precizează că unii dintre parlamentari s-au considerat deasupra legii şi au crezut că se pot ascunde de Justiţie în spatele insignei de deputat sau senator, el admiţând şi faptul că există deputaţi care încă din prima zi de mandat au uitat că au fost votaţi pentru a veni la muncă şi a face legi doar în interesul celor care i-au ales. "Am constatat cu tristeţe faptul că nu ne raportăm la regulamente şi norme, ci improvizăm sau încercăm să facem slalom printre reguli şi cutume instituţionale. Puterea mediatică a unor astfel de aşa-zise exemple, poate nesemnificative ca proporţie în raport cu numărul total al parlamentarilor, dar uriaşe la nivelul exemplulului de conştiinţă publică, a făcut ca de cele mai multe ori efortul şi munca noastră să se topească în apelative precum «hoţi», ,«corupţi»,«profitori» sau «chiulangii»", a spus Zgonea. "A venit momentul să ne certăm mai puţin între noi, să dăm dovadă de mai multă responsabilitate şi să nu mai amânăm adoptarea unor legi şi măsuri pe care întreaga societate le aşteaptă de la noi", a spus Zgonea.


Attila Korodi, filat în dosarul retrocedării ilegale de păduri

Fostul ministru Attila Korodi a fost interceptat şi filat, la cererea DNA, în dosarul retrocedării ilegale de păduri, după ce unii inculpaţi ar fi încercat prin intermediul său să ajungă la fostul secretar de stat Pasztor Sandor, care să-i conducă la şeful Romsilva. Potrivit documentelor DNA, procurorii au cerut unui judecător de la instanţa supremă, în septembrie 2014, "autorizarea, cu titlu provizoriu, pentru două zile, a interceptării şi înregistrării convorbirilor, comunicărilor şi mesageriei vocale efectuate prin telefon, precum şi localizarea prin mijloace tehnice a lui Jănică Poenaru", inculpat în dosar. Tot atunci ar fi fost autorizată supravegherea video, audio sau prin fotografiere, pe o durată de 48 de ore, în intervalul menţionat, a lui Attila Korodi. Câteva zile mai târziu, procurorii DNA au revenit şi au cerut magistraţilor "autorizarea, timp de 16 zile, a interceptărilor, înregistrărilor şi localizării convorbirilor şi a comunicărilor telefonice avute de Poenaru, Hrebenciuc, Mătăşel, Kadas, Octavian şi Korodi, precum şi supravegherea audio-video sau prin fotografiere a lui Poenaru şi Korodi". Surse judiciare au precizat că interceptarea lui Attila Korodi ar fi fost justificată prin faptul că acesta a fost apelat telefonic de unul dintre inculpaţii din dosar, care a aflat miza afacerii legate de retrocedări de păduri şi a încercat să apeleze la cunoştinţele pe care le avea. "În cadrul acestui din urmă grup, format din Iacob Sorin Ioan, Kadas Iosif şi Mătăşel Ioan, rolurile sunt împărţite astfel: Iacob Sorin Ioan este specialist în terenuri forestiere şi finanţator al grupului, Mătăşel Ioan este specialist în terenuri agricole, iar Kadas Iosif are foarte multe conexiuni în lumea masonilor şi printre cei mai importanţi oameni politici din UDMR (Laszlo Borbely, Verestoy Attila, Kovacs Attila, Attila Korodi etc). Din dorinţa de a nu pierde oportunitatea unui câştig mare de bani, fiecare dintre membrii grupului a încercat să-şi aducă contribuţia, apelând de urgenţă la toate cunoştinţele posibile", au arătat procurorii DNA.

Vasile Blaga, al doilea om în stat?

Liderul grupului fostului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a anunţat ieri la finalul şedinţei grupurilor parlamentare PNL că la Senat liberalii ar avea o majoritate negociată. El a precizat că în Senat, în curând, ”grupurile de forţă” vor fi inversate. De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat că iniţierea demersului pentru schimbarea şefului Senatului va fi făcută în momentul în care există ”garanţia” că liberalii au majoritate în Senat. Orban a menţionat că un eventual candidat la şefia acestei camere va fi propus de grupul PNL şi validat la nivelul Biroului Politic Naţional al partidului.
Potrivit unor surse din PNL, actualul co-preşedinte al partidului Vasile Blaga ar urma să fie propus pentru a ocupa şefia Senatului, în cazul în care PNL va obţine o majoritate în această cameră a Parlamentului

Traian Băsescu are un al treilea nepot

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi soţia sa, Maria au fost ieri în vizită la spitalul unde fiica sa cea mică , Elena Băsescu a născut un băieţel. Fostul preşedinte, care a venit cu un buchet de flori, nu a făcut declaraţii nici la sosire, nici la plecare. Elena Băsescu a născut un băieţel, sâmbătă seară, anunţul fiind făcut de fostul preşedinte pe pagina sa de Facebook, unde a scris că "s-a născut încă un Băsescu" şi a ataşat o fotografie cu cel de-al treilea nepot al său. "În 31.01, la 22.18 s-a născut încă un Băsescu şi este plin de personalitate. Îi mulţumesc fiicei mele pentru o nepoţică şi un nepoţel", a anunţat Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook. La mesaj a ataşat şi o fotografie cu nepoţelul său. Traian Băsescu mai are o nepoată, Sofia Anais, de la fiica sa Elena. Fiica cea mare a fostului preşedinte, Ioana, are un băieţel, născut în noiembrie 2014.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.