Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Mofturile unei senatoare: "Dumneavoastră vi se pare normal să mergem cu taxiul?"

Ziarul de Vrancea
27 nov 2014 911 vizualizări
Senatoarea Cristiana Anghel (Partidul Conservator), fosta învăţătoare intrată în atenţia publicului după ce a făcut greva foamei, spune că s-a făcut prea mult "tam-tam" pe tema imunităţii parlamentarilor, ea susţinand că, de fapt, nu este vorba despre imunitate, ci despre "inviolabilitate": "Gandiţi-vă că senatorii nu ar avea acest statut şi - prin absurd - cei din DNA ar înnebuni şi ar hotărî că într-o săptămană să aresteze 200 de parlamentari fără să mai aibă nevoie de avizul nostru.

S-ar schimba, pur şi simplu, echilibrul politic doar pentru că nişte oameni vor să facă lucrul acesta?", a declarat Cristiana Anghel pentru Gandul. De asemenea, fosta învăţătoare grevistă şi-a exprimat nemulţumirea pentru faptul că o parte dintre senatori sunt nevoiţi să circule cu taxi-ul: "Dumneavoastră vi se pare normal să mergem cu taxiul?" se întreabă Cristiana Anghel. "S-a ajuns într-un stadiu... Totuşi, în Senatul acela lucrează nişte demnitari. Aţi mers la WC-urile de sus, ca să vedeţi că nu există săpun şi hartie igienică? V-aţi uitat la maşinile cu care mergem noi de obicei? Şi, staţi puţin, nu avem toţi senatorii cate o maşină. Este o maşină de la dispecerat cu care suntem duşi, şi pe care o aşteptăm în barul Senatului, cate o jumătate de oră, cate o oră, ca să ne putem duce acasă. Şi dacă nu avem maşina, mergem cu taxiul. Dumneavoastră vi se pare normal să mergem cu taxiul?", a spus senatoarea.

Desant DNA la Primăria Craiova

Surse din cadrul DNA susţin că în dosarul în care ieri au fost făcute percheziţii la Primăria Craiova şi la mai multe firme, acuzaţiile aduse celor vizaţi sunt de spălare de bani, luare şi dare de mită, în legătură cu proiectul Water Park Craiova, executat de asocierea de firme Delta ACM, Polystart şi UTI. Potrivit unor documente ale anchetatorilor,  Luis Guilherme Gomes de Almeida, director executiv al firmei Polystart Impex SRL, cu ajutorul unor persoane cu funcţii de decizie, ar fi întregistrat situaţii de plată nereale pentru a primi rambursări de fonduri de la Uniunea Europeană, în cadrul execuţiei proiectului "Craiova Water Park - Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova". Anchetatorii susţin că, în schimbul acceptului de avizare la plată a cheltuielilor fictive, dirigintele de şantier, Cezar-Răzvan Romanescu, i-ar fi impus lui Luis Guilherme Gomes de Almeida, încă de la momentul demarării lucrărilor de execuţie, acordarea unui "comision" de 1% din valoarea fiecărei situaţii lunare de plată. Potrivit procurorilor, acest lucru a fost posibil întrucât firma desemnată să realizeze dirigenţia de şantier, SC Project THC SRL, este administrată de Romanescu.
În septembrie 2013, Luis Guilherme Gomes de Almeida i-ar fi dat 20.000 de lei lui Romanescu, pentru ca acesta să avizeze cheltuielile fictive.
Procurorii DNA Craiova au făcut, ieri, percheziţii în birouri ale unor funcţionari din Primăria Craiova, la punctul de lucru al SC Polystart Impex SRL, la sediul SC Project THC SRL şi la punctul de lucru al SC Microclima SRL.
Surse judiciare au declarat că în anchetă nu este implicat şi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu (PSD), ci funcţionari publici din cadrul instituţiei. Complexul de agrement acvatic este construit în Parcul Tineretului, aproape de cartierul Faţa Luncii şi se va întinde pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi, autorităţile locale afirmând că va fi cel mai modern water park, iar lucările ar urma să fie finalizate în vara anului viiror.

Andronescu, suspectată de abuz în serviciu

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat ieri, la ieşirea de la DNA, după ce i-au fost aduse la cunoştinţă învinuirile din dosarul Microsoft, că este suspectată doar de abuz în serviciu. Senatorul PSD a spus că a nu a dat o declaraţie, ci doar a avut o discuţie cu procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie care se ocupă de dosarul Microsoft şi a adus mai multe documente. Andronescu a adăugat că este suspectată de abuz în serviciu, iar întrebată dacă nu a fost anunţată că este acuzată şi de luare de mită sau de alte fapte, fostul ministru a răspuns negativ.
"Încerc să îmi dovedesc nevinovăţia. Nu am primit niciodată nimic, nu am condiţionat pe nimeni şi nu am să fac asta niciodată cât trăiesc", a mai spus Andronescu.
În dosarul licenţelor Microsoft, procurorii DNA au cerut Senatului aviz pentru urmărirea penală a Ecaterinei Andronescu pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, fapte care ar fi fost comise în perioada în care aceasta a fost ministru al Educaţiei, respectiv 2000-2003 şi 2008-2012.

Blaga: Preşedintele PNL, ales în 2017

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a anunţat, ieri, că alegerile finale în noul partid sunt programate a avea loc în 2017, potrivit statutului formaţiunii, iar în 2015 trebuie finalizate fuziunile locale. "Noi avem capitolul tranzitoriu în care spunem că alegerile finale în noul partid vor fi în 2017. Până atunci mergem cu copreşedinţi. Dacă un post rămâne vacant, structura veche şi-l desemnează. Astfel încât desemnarea succesorului lui Klaus Iohannis, după ce depune jurământul, ca şi copreşedinte alături de mine al PNL, o vor face ei, vechii penelişti, nu noi care am venit şi am făcut noul PNL, cei din PDL", a declarat copreşedintele PNL. Vasile Blaga a adăugat că a discutat despre copreşedintele şi cu Iohannis. "Alte legende că Blaga nu ar fi de acord cu unul sau cu altul... nici pe departe. Ei îşi vor stabili, deci partea din vechiul PNL, şi oricum cred că domnul Klaus Iohannis va avea un cuvânt greu de spus aici. N-am discutat cu dânsul nume, mi-a spus că este extrem de interesat şi până prin 20 decembrie, înainte de a depune jurământul, lucrurile se vor rezolva", a subliniat Vasile Blaga.
Organizarea noului PNL, a spus Vasile Blaga, ţine cont şi de calendarul alegerilor locale. "Sunt optimist şi cred că putem în 2015 până-n iunie să finalizăm fuziunile la nivel de localităţi până la municipiu, iar în partea a doua anului la nivel de judeţe, pentru că vin alegerile peste noi, vorbesc de locale. (...) Trebuie să avem o structură în fiecare localitate şi cel mai bun, numai pe bază de analiză, să candideze", a mai declarat Blaga. Legat de cooptarea în noul PNL a altor formaţiuni politice, el a spus că nu ştie cine şi-ar dori acest lucru acum.

Localnici din Botoşani refuză să muncească cu 1.000 de lei net pe lună, preferând ajutoarele sociale

Două firme cu capital străin din judeţul Botoşani nu reuşesc să găsească, într-o comună cu câteva mii de locuitori, 50 de persoane disponibile să lucreze în domeniul confecţiilor, chiar ca muncitori necalificaţi, deşi salariul oferit este de 1.000 de lei net pe lună, cu asigurarea transportului până la domiciliu şi calificare la locul de muncă. Autorităţile locale din comuna Dânceni au organizat şedinţe publice în acest sens, în care li s-au explicat oamenilor avantajele unor locuri de muncă, pe lângă salariu şi vechimea în muncă, ce va conta la pensie. În cele două săptămâni de recrutare, cele două firme au angajat doar 13 persoane, dintr-un total de 104 persoane identificate de primărie ca apte de muncă. "Am analizat cu atenţie această problemă şi am constatat că nicio persoană din segmentul de vârstă 19-30 de ani nu a dorit să se angajeze. Avem o persoană special desemnată în cadrul primăriei, care a mers şi a anunţat, din poartă în poartă, toate cele 104 persoane apte de muncă, aflate în baza noastră de date. Doar 30 de localnici s-au arătat interesaţi şi mai puţin de jumătate s-au şi angajat. Cred că avem o mare problemă, aceea de a conştientiza tinerii ce înseamnă munca. Preferă să trăiască din ajutoare sociale sau, aşa după cum ne-au spus, din ce au, adică din veniturile părinţilor", a declarat, ieri, primarul comunei Dânceni, Cătălin Rotundu. Edilul comunei Dânceni a postat inclusiv un mesaj pe pagina sa de facebook prin care-i încurajează pe tineri să meargă la muncă şi să nu mai stea la rând la ajutoarele sociale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
relu, acum 3430 zile, 15 ore, 59 minute, 3 secunde
Neamului prost daca-i dai un deget iti smulge toata mana.. Cine era amarata asta inainte de a se trezi impinsa in senaT ?!
lars, acum 3430 zile, 23 ore, 54 minute, 32 secunde
auzi cucoana?matale stii ca in tarile nordice unde se spune ca demnitarii sunt cu niscaiva civilizatie in plus fata de persoana dumneavoastra merg la parlament cu BICICLETA?SI CICA AR FOARTE MINDRI DE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.