Național

"Ecuaţia Dragnea": Cand zero egal unu şi unu egal doi

Ziarul de Vrancea
24 oct 2014 991 vizualizări
Majoritatea martorilor audiaţi vineri în dosarul privind fraude la referendumul din 2012 au povestit că, deşi numele lor apar pe listele cu votanţi, ei nu s-au prezentat la urne n alţii spun că au votat în alte localităţi şi nu înţeleg de ce numele lor apar şi pe listele din localitatea de domiciliu

Judecătorii instanţei supreme au audiat, vineri, aproximativ 200 de persoane din judeţele Gorj, Teleorman şi Vrancea, citate ca martori în dosarul privind fraude la referendumul din 2012. Acestea au fost aduse cu autocare din cele trei judeţe la sediul Curţii Militare de Apel Bucureşti, unde s-a desfăşurat şedinţa de judecată.
Din judeţul Vrancea au fost citate să dea declaraţii în dosarul referendumului 81 de persoane, dintre care 42, din localitatea Suraia, au fost aduse cu mandat de aducere. Din judeţul Teleorman au fost citate pentru vineri 46 de persoane, iar din judeţul Gorj au fost citate să dea declaraţii în calitate de martori alte 146 de persoane. Înainte de a audia martorii, judecătorii instanţei supreme le-au spus că au fost aduşi cu mandat pentru ca în acest fel cheltuielile pentru deplasare să fie suportate de către stat sau, după caz, de către persoanele condamnate, atunci când li se vor imputa cheltuielile de judecată.

Lui Dragnea îi pare rău

Majoritatea martorilor audiaţi au spus că la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui nu s-au prezentat la vot. De asemenea, unii dintre martori au spus că au votat în alte localităţi decât cele de domiciliu şi au fost trecute pe listele suplimentare, însă apar că au votat şi în localitatea de domiciliu. Alte persoane au dat declaraţii în locul rudelor de gradul I care în ziua votării erau plecate în străinătate. Unele dintre persoanele citate să dea declaraţii în calitate de martor nu au putut fi aduse vineri în faţa instanţei, fie din cauza vârstei foarte înaintate, fie pentru că sunt netransportabile.
La finalul audierilor, persoanele din judeţele Gorj, Vrancea şi Teleorman s-au urcat în autobuzele care le-au adus în Capitală şi au plecat spre localităţile de domiciliu.
În acest dosar, soţii Marius Marinel şi Simona Cristina Preduţ au fost judecaţi separat de ceilalţi 73 de inculpaţi, prin procedura simplificată, după ce şi-au recunoscut vinovăţia. La 2 iulie, instanţa supremă i-a condamnat pe cei doi la câte un an şi patru luni de închisoare cu suspendare.
Tot în acest dosar, Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, în prezent deputat şi vicepremier, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt.
Liviu Drganea a declarat vineri că nu doreşte să comenteze audierea martorilor din judeţele Teleorman şi Vrancea în dosar, dar a arătat că îi pare rău că oamenii, în special cei în vârstă, au fost chemaţi noaptea la instanţa supremă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
toma, acum 3441 zile, 4 minute, 27 secunde
tov. Dragnea iti sufla DNA in ceafa pt ca ai sustinut desfiintarea .... pasarea pe limba ei piere...sunteti niste hoti numai sa inselati stiti atat .... la puscarieeeeeeeeeeee....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.