Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Vlasov şi-a recunoscut vinovăţia

Ziarul de Vrancea
21 oct 2014 522 vizualizări
Potrivit unui sondaj INSCOP, 71% dintre romanii de peste 65 de ani au declarat că vor vota cu siguranţă în primul tur, spre deosebire de doar 49% dintre cei între 18 şi 34 de ani.

Peste 61% dintre bărbaţii care declară că vor merge sigur la vot în turul I al prezidenţialelor au răspuns că o vor face "cu siguranţă" în timp ce, în cazul femeilor, 56,9% vor pune ştampila în primul tur, relevă datele unui sondaj INSCOP, remis Agerpres. Potrivit sursei citate, din totalul populaţiei care declară că sigur merge la vot în turul I al alegerilor prezidenţiale (59% dintre respondenţi) 50,8% sunt bărbaţi şi 49,2% femei. Pe medii de rezidenţă, 51,4% dintre cei care declară că sigur vor vota pe 2 noiembrie provin din mediul urban, iar 48,6% din mediul rural.
În ce priveşte participarea la vot în primul tur, 62,2% dintre locuitorii din Moldova-Bucovina spun că sigur vor participa, 63,3% în Muntenia-Oltenia-Dobrogea, în timp ce 51,4% dintre locuitorii din Transilvania - Banat - Crişana - Maramureş afirmă că merg sigur la vot pe 2 noiembrie. De asemenea, 71% dintre respondenţii de peste 65 de ani au spus că ies sigur la vot, spre deosebire de doar 49% dintre cei între 18 şi 34 de ani.

Ponta, perceput drept caştigător

De asemenea, Victor Ponta este perceput de majoritatea românilor drept câştigător al alegerilor prezidenţiale din noiembrie, fiind considerat şi cel mai potrivit pentru a îndeplini funcţia de şef al statului, conform Barometrului.  "La întrebarea "Cine credeţi că va câştiga alegerile prezidenţiale din acest an, 57,2% dintre votanţii care au indicat un nume (dintre cei care declară că vin în mod sigur la vot în turul I, fără non-răspunsuri) cred că Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale. Pe poziţia secundă, urmează Klaus Iohannis, despre care 33,5% dintre votanţii care indică un nume cred că va câştiga alegerile prezidenţiale", precizează INSCOP. Potrivit sursei citate, urmează Călin Popescu-Tăriceanu, despre care 4,1% dintre votanţii care indică un nume spun că va câştiga alegerile prezidenţiale, Elena Udrea, cu 2,6% dintre opţiuni, Monica Macovei — 0,7%, Teodor Meleşcanu — 0,7%, Dan Diaconescu — 0,7%, Corneliu Vadim Tudor — 0,3%, Gheorghe Funar — 0,2%.
Barometrul INSCOP a fost realizat de INSCOP Research la comanda "Adevărul" în perioada 2-8 octombrie 2014.

Vlasov şi-a recunoscut vinovăţia

Mihail Vlasov a recunoscut faptele de care este acuzat de procurori şi a solicitat instanţei să fie judecat în procedură simplificată, astfel încât să-i fie redusă pedeapsa, însă Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri să-i respingă cererea. Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi-a recunoscut vinovăţia de la termenul din 16 septembrie. De atunci, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au amânat de mai multe ori pronunţarea cu privire la aplicarea procedurii simplificate, care înseamnă, între altele, şi reducerea pedepsei. Ieri, instanţa i-a respins cererea şi a dispus ca Mihail Vlasov să fie judecat în procedură normală.
Mihail Vlasov a spus că vrea să îşi schimbe domiciliul din Iaşi la Bucureşti, în condiţiile în care săptămânal este nevoit să meargă la poliţie pentru a respecta obligaţiile stabilite în cadrul controlului judiciar. El a precizat că de două ori pe săptămână trebuie să fie prezent în Bucureşti pentru a da declaraţii în faţa procurorilor DNA, dar şi pentru a se prezenta la procesul pe care îl are la Curtea de Apel. Următorul termen în acest dosar a fost stabilit de instanţă în 28 octombrie, dată la care se va stabili ce probe vor fi administrate, dar şi martorii care vor fi audiaţi. Mihail Vlasov este judecat sub control judiciar din 30 august, după ce, din 24 aprilie a fost arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. Anterior, din 19 martie până în 24 aprilie, Vlasov a fost arestat preventiv.

Deputat PNL, cercetat pentru sprijinirea unui grup suspectat de evaziune

Deputatul Dorinel Ursărescu este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracţional suspectat de evaziune cu produse petroliere achiziţionate din Bulgaria, parlamentarul fiind suspectat că, pentru intervenţiile sale, ar fi acceptat să primească 100 de euro pentru fiecare tonă de motorină vândută. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bacău au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de deputat, acuzat de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid. În acelaşi dosar, Valentin Grosu, director al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bacău (DJAOV) şi Răzvan Andrei, fost inspector în cadrul Serviciului coordonare echipe mobile şi supraveghere produse accizabile, sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă.
Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2011 - aprilie 2013, Marius Crăciun a iniţiat un grup infracţional organizat, urmărind să deruleze ample operaţiuni de achiziţii intracomunitare de combustibili, pe care să îi comercializeze pe piaţa internă, fără a plăti TVA şi accizele datorate bugetului de stat. În acest fel a fost produs un prejudiciu bugetului de stat de 4.520.880,43 lei, respectiv echivalentul a 1.033.495 de euro, susţin procurorii. În activităţile desfăşurate, Marius Crăciun ar fi beneficiat de "sprijinul şi bunăvoinţa unor persoane influente politic sau funcţionari din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV)". Astfel, deputatul Dorinel Ursache ar fi intervenit în numirea unor persoane agreate de Crăciun la conducerea Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Neamţ. Pentru acest "serviciu", Ursărescu ar fi acceptat promisiunea de a primi de la Marius Crăciun 100 de euro pentru fiecare tonă de motorină vândută.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.