Jurnalism cetatenesc

„Dacă bagă vreo doi la „răcoare”, următoarele alegeri vor fi curate.”

Dana
15 aug 2012 1541 vizualizări
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie desfăşoară audieri în comuna Suraia din judeţul Vrancea,în legătură cu referendumul, existând suspiciuni că ar fi existat cazuri de vot multiplu. Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a declarat la postul B1 TV că oamenii din localitate sunt speriaţi, iar ceea ce fac procurorii este un „abuz inimaginabil”. Cum comentează interlocutorii şi cititorii noştri puteţi afla din sondajul următor.

Adela Mihalache, lucrător comercial, Focşani



„Este un lucru incorect total să se voteze de mai multe ori şi firesc este să verifice acest aspect. Eu nu am votat. Nici eu, nici fraţii mei nu am mers la vot. Mi se pare dezastru în ţara asta! Mai putem găsi o soluţie? Din vina tuturor s-a ajuns aici! De la noi toţi, pana la cei din conducere. De cate ori au fost alegeri, oamenii acceptau bidoane de ulei, zahăr... oameni de la ţară care pot fi foarte uşor manipulaţi, cumpăraţi... Ce să schimbăm? Să schimbăm politica? Politica romanească nu se va schimba niciodată! Indiferent cine va fi la putere, nu se va schimba absolut nimic în ţara asta! Nu ţine de partide sau de cine e preşedinte, ci ţine de structură! Ne-am dus în jos imediat după Revoluţie. E nevoie de educaţie, de civilizaţie!”

Dumitra Bobaru, casnică, Focşani



„E corect! Să se ştie care este şi care nu, cine a votat şi cine nu... să se ştie adevărul. Oamenii nu au de ce să fie speriaţi. Acesta este adevărul şi trebuie să iasă la iveală. Poate trebuia să se facă mai demult. Toată lumea doreşte să fie bine. Aştept cu nerăbdare rezultatele referendumului.”

Măriuţa Tudorache, pensionară, Focşani


„Eu zic că este corectă această verificare. Ar putea să apară date noi în urma acestor verificări. Situaţia asta nu e nouă... De plans s-au plans şi la alte alegeri, s-au făcut acuzaţii, dar nu s-a mers mai departe, nu s-au făcut verificări. Prea puţin s-a schimbat treaba în ultimii ani. Unii probabil sunt speriaţi de aceste verificări, cei care sunt „sus puşi”, care au intervenit în vreun fel în desfăşurarea acestui referendum.”

Livia, Focşani

„Mă bucură nespus că se întamplă acest lucru! Ar fi trebuit făcut mai demult, de la primele alegeri la care s-au acuzat nereguli. De ce să carcotim nu ştiu cate luni pe urmă, în loc să verificăm? Şi dacă prinde pe vreo doi acum şi îi bagă puţin la răcoare, vă garantez că următoarele alegeri vor fi curate. Oamenii corecţi nu au de ce să fie speriaţi şi nu văd nici un abuz în această verificare.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Milcovel
Prin grija dlui Preşedinte Oprişan, a Ministerului Turismului şi a premierului Ponta, pe lista staţiunilor turistice din Romania au intrat următoarele localităţi, clasificate potrivit prezentei la vot cu ocazia Referendumului: Secţia 304 TULNICI 250,43% ; Sectia 137 CIRLIGELE 109,42% ; Secţia 107 BOGHEŞTI 108,77%; Sectia 108 BOGHESTI 106,29% ; Sectia 291 TANASOAIA 105,94% ; Sectia 254 RACOASA 103,99% ; Sectia 134 CIMPURI 101,03% ; Secţia 195 JARIŞTEA 100,56% . Remarcăm potenţialul turistic deosebit al localităţilor Cirligele, Bogheşti şi Tănăsoaia, cu primari PSD, şi a localităţii Jariştea, primar PNL. Clasificarea pensiunilor turistice va fi realizată de către lucrători ai DNA.

x
O sugestie Domnilor Procurori,
Faceţi publice pe internet şi prin presă, listele electorale SCANATE cu cei care au votat la referendum. Defalcate pe localităţi sau secţii de votare. Să vedeţi ce surprize plăcute pot apărea şi ce uşurare ar veni în spijin prin atitudinea celor corecţi pe care nu va trebui să-i mai căutaţi Dumneavoastră, vor veni singuri şi vor reclama că s-a votat în locul lor. La fel cu cei care au votat în mai multe secţii, vor fi găsiţi mai uşor şi mult mai economic, mulţi ar contribui la căutare şi vor comunica descoperirile. Democraţia ne foloseşte fiecăruia şi fiecare trebuie să platim un preţ pentru ea, mai mare sau mai mic, funcţie de conştiinţa civică a fiecăruia.
V-a intrat morcovul de nu se mai văd nici frunzele, escrocii dreakului!
Voi vă bateţi joc de lege după bunul plac şi acum comentaţi că nu-i competenţa procurorilor, că oamenii sunt în varstă şi mai au puţin de trăit şi tot felul de motive fără legătură cu batjocura legii invocate ca o scuză. (...)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
ion, acum 4243 zile, 14 ore, 5 minute, 15 secunde
poate ancheteaza votukl la 7 secunde de la Paris
N.E.CURATU, acum 4243 zile, 14 ore, 38 minute, 41 secunde
Da,noi cetatenii onesti ne dorim sa fim anchetati ,sa dam declaratii, sa juram cu mana pe Biblie, sa luam toate abuzurile voastre ca pe ceva normal,sa acceptam toate porcariile voastre pt a-l aduce pe citeste integral
radu, acum 4243 zile, 17 ore, 41 minute, 9 secunde
Noi cetatenii onesti , care de fiecare data am fost corecti (indiferent cu cine am votat) salutam din tot sufletul aceasta actiune a DNA-ului. Teama noastra este ca nu se va merge pana la capat! citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.