Jurnalism cetatenesc

„Este o instituţie ce ar trebui mai mult susţinută”

Dana
28 mar 2012 1837 vizualizări
Vrîncenii care vor să se adreseze Avocatului Poporului vor avea posibilitatea să vorbească în ultima miercuri din fiecare lună cu un expert din cadrul Biroului Teritorial Galaţi al acestei instituţii. Audienţele vor începe de astăzi, de la ora 10.00. Instituţiei Avocatul Poporului i se poate adresa orice persoană fizică printr-o petiţie, dacă apreciază că i s-au încălcat drepturile garantate de Constituţie, prin acte şi fapte administrative ale autorităţilor publice. Ce ştiu interlocutorii noştri despre instituţia Avocatul Poporului puteţi afla din sondajul următor.

Mariţa Mocanu, casnică, Vulturu


„Am auzit de ea, dar nu ştiu să vă spun exact ce e. Dacă apără oamenii e bună, avem nevoie de serviciile ei... E binevenită, mai ales dacă nu se percep taxe. Oamenii au nevoie să îi sfătuiască cineva din punct de vedere juridic.”

Dr. Faisal, medic stomatolog, Focşani


„Nu ştiu nimic despre instituţia Avocatul Poporului. Este necesară dacă este funcţională. Cetăţeanul are nevoie de sprijin în orice domeniu. Orice cetăţean are drepturi, nu numai îndatoriri. Vrem şi să fie apărat, nu numai să i se spună ce are de făcut.”

Iulian Petcu, tinichigiu auto, Focşani


„Nu am auzit de Avocatul Poporului, dar dacă vine şi la noi, cred că e bine. Cred că ne va fi de folos... oamenii trebuie să aibă încredere... şi în cei din instituţii şi în cei care ne conduc...”

Maria, medic, Focşani

„Nu ştiam că vor veni şi în Vrancea. Foarte bine, e nevoie! Este o instituţie ce ar trebui mai mult susţinută. Foarte mulţi au nevoie de ajutor, de suport juridic şi nu au posibilităţi financiare, mai ales atunci cînd oferă nişte informaţii utile. Este foarte important ca omul să înţeleagă, dar cunoştinţele juridice nu sînt pentru oricine. Chiar dacă eşti instruit în alt domeniu, în juridic tot ai foarte puţine cunoştinţe. Atunci, un contact cu cineva care este în asemenea postură te poate ajuta să înţelegi dacă ai dreptate sau nu, dacă ai pentru ce să lupţi... şi dacă ocupi timpul, să ai într-adevăr rezultatul scontat. Ţi se luminează calea şi ştii dacă eşti de partea adevărului sau nu şi acest aspect este foarte important.”

Angelica, medic, Focşani

„Este o instituie foarte utilă, mai ales că este fără taxe. Eu cred că atunci cînd omul se va adresa acestei instituţii, va crede în ea, se va simţi apărat, chiar dacă în ziua de astăzi uneori ... sau de cele mai multe ori este dezamăgit.... Astfel se va pune piatra de temelie a unei societăţi mai solide, oamenii vor înţelege şi se vor simţi susţinuţi.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu


www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Relu
Prea pompoasă titulatura de "avocat al poporului" ! N-am auzit ca acesta să aibă vreo realizare notabilă în "lupta" sa cu cei pe care se presupune că-i apără. Singura lui legătură cu poporul este legată de banii pe care-i papă de la popor.

Democratia lui Iliescu şi poporu
Aceasta defilare cu infiinţarea gheretei avocatului poporului plătit ca să apere legea şi poporul are drept scop să-i facă şi pe vrînceni să se simtă cetăţeni europeni cărora toate instituţiile europene le sînt opozabile. Totul este o vrăjeală ieftină. Dacă te duci în audienţă la personaj, în afară de faptul că o să consataţi cum el doarme în ghereta de la prefectură, te trezeşti trimis şi cu vaca pe arătură să găseşti tu 3-5 consilieri dacă ai o problemă cu un ABUZ al administraţiei publice locale pe care aceştia să o supună şi să o voteze în şedinţa de CL. DU-TE ŞI POVESTEŞTE-I LUI CĂ ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ LOCALĂ SCHIMBĂ ABUZIV FĂRĂ RESPECTAREA LEGILOR ŞI A PROPRIILOR HOTĂRÎRI DESTINAŢIA DOMENIULUI PUBLIC şi o să constaţi că de fapt ca cetăţean de rînd nu ai nevoie de această audienţă care va fi soluţionată cu clasicul NU ESTE PROBLEMA NOASTRA !!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.