Jurnalism cetatenesc

Calendarul zilei: Istoria zilei 21 aprilie

Ziarul de Vrancea
20 apr 2017 904 vizualizări
1926: S-a născut Elisabeta a II-a (în engleză Elizabeth Alexandra Mary) (n. 21 aprilie 1926,Londra) este regina a şaisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. A urcat pe tron la 6 februarie 1952. Este cel mai longeviv monarh din lume, iar în istoria Marii Britanii are cea mai lungă domnie, depăşind-o peregina Victoria la 9 septembrie 2015. A domnit mai mult decât cei patru precursori ai ei la un loc (Eduard al VII-lea, George al V-lea, Eduard al VIII-lea şi George al VI-lea). Jubileele de Argint, de Aur şi de Diamant ale reginei Elisabeta a II-a s-au sărbătorit în 1977, 2002 şi respectiv 2012.

753 î.Hr.: Conform legendelor, a fost construită Roma de către Romulus şi Remus, marcând astfel naşterea vechiului Imperiu Roman.

1509: Henric al VIII-lea al Angliei devine rege după decesul tatălui său, Henric al VII-lea.

1689: Un mare incendiu cuprinde Biserica Neagră din Braşov, distrugând acoperişul şi mobilierul din interior.

1864: Alexandru Ioan Cuza sancţionează Codul Penal care intra în vigoare în anul 1865.

1877: Pe toată lungimea graniţei dunărene, artileria turcă bombardează malul românesc: Brăila, Calafat, Bechet, Olteniţa şi Călăraşi.

1882: La Sankt Petersburg, a fost încheiat un acord între România şi Rusia, cu privire la lichidarea datoriilor din Războiul din 1877-1878.

1895: A fost promulgată Legea minelor, care prevedea, pentru prima dată în România, separarea drepturilor de proprietate asupra subsolului de drepturile de proprietate asupra solului, statul preluând proprietatea asupra zăcămintelor minerale şi metalifere.

1918: Primul Război Mondial: Baronul Manfred von Richthofen, cunoscut drept „Baronul roşu" a fost ucis într-o confruntare aviatică.

1944: Femeile din Franţa şi-au câştigat dreptul de vot.

1949: Maria Callas se căsătoreşte cu Giovanni Battista Meneghini, deşi îi separă o diferenţă de vârstă de 37 de ani.

1960: Inaugurarea oraşului Brasilia, noua capitală federală a Braziliei (oraşul a fost construit între anii 1957 şi 1960după planurile arhitectului Oscar Niemeyer şi ale urbanistului Lucio Costa).

1995: Exploratorul Teodor Gh. Negoiţă devine primul român care atinge Polul Nord, în cadrul unei expediţii ruse de cercetare.

2003: Alegerea procurorului Curţii Penale Internaţionale (CPI), primul tribunal mondial permanent menit să judece individual persoane acuzate de crime de război, genocid precum şi alte încălcări flagrante ale drepturilor omului. Aceasta instituţie, înfiinţată în urma unui tratat ratificat de reprezentanţi din 87 de ţări (Haga, 21–23).

2009: S-a anunţat descoperirea planetei extrasolare Gliese 581 e, care se roteşte în jurul stelei Gliese 581 din constelaţia Balanţa, aflată la 20 ani lumină de planeta noastră.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.