Jurnalism cetatenesc

Ce e făcut de tine, la tine se va întoarce

Ziarul de Vrancea
19 feb 2017 1823 vizualizări
La începutul secolului XX, un fermier scoţian se întorcea acasă. Trecând pe lângă o mlaştină, a auzit strigăte de ajutor. Fermierul a alergat spre direcţia de unde se auzeau strigătele şi a văzut un băieţel, care încerca să iasă la mal. Bărbatul a tăiat repede o creangă groasă, s-a apropiat atent şi i-a întins ramura celui care se îneca. Când a reuşit să iasă din mâl, băieţelul mult timp nu se putea linişti, plângea şi tremura.

- Să mergem la mine acasă, a spus fermierul. Trebuie să te linişteşti şi să te încălzeşti.

- Nu, nu, a dat băieţelul negativ din cap, mă aşteaptă tata. El probabil îşi face griji. Mulţumindu-i salvatorului său, băieţelul a fugit…

Dimineaţă, fermierul a văzut că în faţa casei lui a venit o caretă, frumos împodobită. Din caretă a ieşit un bărbat îmbrăcat frumos şi a întrebat:

— Tu l-ai salvat pe copilul meu?

— Eu, a răspuns fermierul.

— Cât îţi datorez?

— Nu mă jigniţi, domnule! Nu-mi datoraţi nimic. Am procedat aşa, cum trebuie să procedeze un om normal. Nu, eu nu pot să las asta aşa, pentru că fiul meu îmi este foarte scump. Numiţi orice sumă, a insistat vizitatorul.

— Nu vreau să mai discut la acest subiect. La revedere.  Fermierul s-a întors pentru a pleca. Şi atunci din casă a apărut fiul lui.

— Este feciorul dumneavoastră? a întrebat oaspetele

— Da, a răspuns fermierul cu mândrie, mângâindu-şi feciorul.

— Haideţi atunci să facem în felul următor. Eu îl iau pe feciorul dumneavoastră cu mine la Londra şi îi plătesc instruirea. Dacă el va fi la fel de recunoscător ca şi tatăl său, nici eu, nici dumneavoastră nu vom regreta această decizie.

Au trecut câţiva ani. Fiul fermierului a terminat şcoala, apoi universitatea de medicină şi în scurt timp a devenit cunoscut în toată lumea, pentru că a descoperit penicilina. Se numeşte Aleksandr Flemming. Înainte de război, în una din clinicile londoneze, a venit un pacient care avea plămânii infectaţi. Era feciorul acelui domn. Ce credeţi că i-a salvat viaţa de această dată? Da, penicilina inventată de Flemming. Numele domnului, care i-a oferit instruire lui Flemming este Randolf Churchill,  iar fiul său era Winston Churchill, care mai apoi a devenit premierul Angliei. Probabil, anume de acest caz îşi amintea Winston Churchill când spunea: «Сe e făcut de tine, la tine se va întoarce».

Sursa: eustiu.com.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
eu, acum 2615 zile, 19 ore, 38 minute, 13 secunde
Foarte frumos articolul, asa se intampla in viata.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.