Prajitura cu cremă de lapte
8 ouă
240 gr zahar
210 gr făina
30 gr cacao
1 plic zahăr vanilat
esenţă de rom
un varf de cuţit sare
Ingrediente pentru cremă :
300 ml frişcă lichidă
350 ml lapte condesat
100 ml lapte
15 gr gelatină
50 gr miere
esenţă vanilie
2 plicuri zahăr
Ingrediente decor:
100 gr ciocolată albă
o ligură lapte
o lingură unt
nucă de cocos
Mod de preparare:
Pentru început se prepară crema, pentru a se întări pană ce se fac foile. Gelatina se dizolvă în lapte şi se pune pe baie de aburi pană începe să facă puţină spumă. Gelatina se lasă să se răcească puţin. Laptele condesat se amestecă cu mierea, esenţa de vanilie, zahărul vanilat şi gelatina turnată în fir subţire. Se bate frişca, după care se pune peste compoziţia de lapte condesat şi se dă la rece.
Mod de preparare foi:
Gălbenuşurile se bat cu zahărul şi zahărul vanilat pană se deschid la culoare. Peste acestea se adaugă făina amestecată cu cacaua. În compoziţia obţinută se pune şi romul. Albuşurile se bat spumă cu sarea şi se amestecă treptat în compoziţia de gălbenuşuri cu ajutorul unui tel. Aluatul se împarte în două şi se coace separat într-o tavă tapetată cu făină cu diametrul de 38×26 cm .Se coc şi se lasă să se răcească. După ce s-au răcit se pune crema între cele două blaturi şi se dă la rece pană se prepară glazura. Ciocolata, untul şi laptele se topesc pe foc pană devin lichide, după care se întind pe prajitură şi se presară cu nucă de cocos. Prajitura se dă la rece pentru aproximativ 2 ore. Poftă bună!