Home | Jurnalism Cetatenesc | Calendarul zilei: Istoria zilei de 7 ianuarie

Calendarul zilei: Istoria zilei de 7 ianuarie

Publicat de 293 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Turnul din Pisa este sigur pentru următorii 300 de ani! Turnul din Pisa este sigur pentru următorii 300 de ani!

1990: Turnul din Pisa este închis pentru vizitatori, înclinarea devenind prea periculoasă. Construcţia Turnului din Pisa, Italia cu o înălţime de 56 de metri şi o greutate de 14.453 tone, a început în august 1173. Turnul a fost proiectat să stea vertical. Din cauza proastei calităţi a solului, fundaţia a început să se scufunde imediat după începerea construcţiei, provocând înclinarea turnului spre sud. Datorită importanţei sale pentru industria turismului din Pisa, guvernul italian s-a implicat serios în consolidarea acestuia. În decembrie 2001 turnul a fost declarat stabil şi sigur pentru 300 de ani şi a fost redeschis accesului publicului.

1610: Matematicianul şi astronomul italian Galileo Galilei (1564-1642) a descoperit patru sateliţi ai planetei Jupiter –Ganimede, Io, Europa şi  Callisto.

 

1789: Au avut loc primele alegeri naţionale din SUA, în urma cărora  George Washington a devenit primul preşedinte al SUA (1789 – 1797).

 

1904: A fost anunţat semnalul marinăresc utilizat în caz de pericol, CQD ("seek you, danger"), înlocuit, un an mai târziu la 1 Aprilie 1905, cu SOS. SOS, deşi poate fi privit ca o abreviere a: "save our ship" sau "save our souls", în realitate nu este o abreviere, nici acronim.

1916: S-a născut Elena Ceauşescu, soţia lui Nicolae Ceauşescu (d. 1989). A deţinut funcţiile de membră a Comitetului Central al PCR şi prim viceprim-ministru al României socialiste, jucând un rol politic tot mai important în regimul Ceauşescu, odată cu trecerea timpului. În calitate de soţie, a devenit subiect al cultului personalităţii lui Nicolae Ceauşescu. A fost înfăţişată drept o importantă cercetătoare chimistă, deşi în realitate publicaţiile apărute sub numele ei nu îi aparţineau. Printre numeroasele onoruri conferite, a fost şi acela de membru titular al Academiei Române. Elena Ceauşescu a fost prezentă la mitingul din 22 decembrie 1989, însoţindu-l pe Nicolae Ceauşescu în fuga spre Târgovişte. Arestaţi şi predaţi noilor autorităţi, cei doi au fost judecaţi sumar şi executaţi prin împuşcare.

 

 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36

Calendar creștin- ortodox: Sf. Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Euvula (Dezlegare la ulei şi vin)
Calendar catolic: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Maxima zilei: “Eu am crezut întotdeauna în adevăr. Trebuie să ai curajul să priveşti realitatea în faţă. Fără acest curaj, viaţa nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rău sunt aceia care, vrând să ne protejeze, ne ascund adevărul.” (Agatha Christie)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5575 lei
1 Dolar American (USD) – 4.2232 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail