Home | Jurnalism Cetatenesc | Calendarul zilei: Istoria zilei de 7 ianuarie

Calendarul zilei: Istoria zilei de 7 ianuarie

Publicat de 279 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Turnul din Pisa este sigur pentru următorii 300 de ani! Turnul din Pisa este sigur pentru următorii 300 de ani!

1990: Turnul din Pisa este închis pentru vizitatori, înclinarea devenind prea periculoasă. Construcţia Turnului din Pisa, Italia cu o înălţime de 56 de metri şi o greutate de 14.453 tone, a început în august 1173. Turnul a fost proiectat să stea vertical. Din cauza proastei calităţi a solului, fundaţia a început să se scufunde imediat după începerea construcţiei, provocând înclinarea turnului spre sud. Datorită importanţei sale pentru industria turismului din Pisa, guvernul italian s-a implicat serios în consolidarea acestuia. În decembrie 2001 turnul a fost declarat stabil şi sigur pentru 300 de ani şi a fost redeschis accesului publicului.

1610: Matematicianul şi astronomul italian Galileo Galilei (1564-1642) a descoperit patru sateliţi ai planetei Jupiter –Ganimede, Io, Europa şi  Callisto.

 

1789: Au avut loc primele alegeri naţionale din SUA, în urma cărora  George Washington a devenit primul preşedinte al SUA (1789 – 1797).

 

1904: A fost anunţat semnalul marinăresc utilizat în caz de pericol, CQD ("seek you, danger"), înlocuit, un an mai târziu la 1 Aprilie 1905, cu SOS. SOS, deşi poate fi privit ca o abreviere a: "save our ship" sau "save our souls", în realitate nu este o abreviere, nici acronim.

1916: S-a născut Elena Ceauşescu, soţia lui Nicolae Ceauşescu (d. 1989). A deţinut funcţiile de membră a Comitetului Central al PCR şi prim viceprim-ministru al României socialiste, jucând un rol politic tot mai important în regimul Ceauşescu, odată cu trecerea timpului. În calitate de soţie, a devenit subiect al cultului personalităţii lui Nicolae Ceauşescu. A fost înfăţişată drept o importantă cercetătoare chimistă, deşi în realitate publicaţiile apărute sub numele ei nu îi aparţineau. Printre numeroasele onoruri conferite, a fost şi acela de membru titular al Academiei Române. Elena Ceauşescu a fost prezentă la mitingul din 22 decembrie 1989, însoţindu-l pe Nicolae Ceauşescu în fuga spre Târgovişte. Arestaţi şi predaţi noilor autorităţi, cei doi au fost judecaţi sumar şi executaţi prin împuşcare.

 

 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 07.07
Soarele apune: 17.42

Calendar creştin- ortodox: Sf. Cuv. Timotei; Sf. Eustatie, Ep. Antiohiei (Dezlegare la ouă, lapte şi branză)

Calendar catolic: Sf. Petru Damian, ep. înv. *

Maxima zilei: “Timpul linişteşte şi lămureşte. Nicio stare sufletească nu poate rămane neschimbată de-a lungul timpului” -Thomas Mann

Curs BNR:

1 Euro - 4.5244 lei
1 USD- 4.2591 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail