Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Prăjitura "Kremosso"

Ziarul de Vrancea
28 dec 2016 1017 vizualizări
Te gândeşti să încerci o prăjitură nouă? Atunci "Kremosso" e varianta perfectă! Se pregăteşte uşor, e delicioasă, iar ingredientele nu sunt deloc sofisticate.

Ingrediente:

100 grame cacao

300 grame de ciocolată neagră

o jumătate de pachet de unt

o jumătate de cană de iaurt

o jumătate de cană de făină

o cană de zahăr pudră

o linguriţă de praf de copt

o lingură de cafea instant (dizolvată în două linguri de apă)

o sticluţă esenţă de vanilie

Pentru glazură:

50 grame de ciocolată neagră topită

75 grame de ciocolată albă topită

3 linguri de alune pisate

Mod de preparare: Într-un bol adânc se pune zahărul pudră, apoi cacao şi praful de copt şi se amestecă foarte bine, până devine o compoziţie uniformă. Într-un alt vas se pun untul şi făina şi se omogenizează cu un mixer, apoi se pune iaurtul, cafeaua şi se amestecă din nou. După aceea, se pune amestecul pregătit înainte şi se omogenizează, după care se pune şi ciocolata neagră tăiată cubuleţe. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pune compoziţia şi se întinde pe toată suprafaţa, apoi se bagă la cuptor până se rumeneşte, adică aproximativ 30 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor şi se toarnă pe deasupra ciocolata neagră topită. Peste asta se pune şi ciocolată albă topită şi se presează uşor, în aşa fel încât cele două feluri de ciocolată să se amestece. Se bagă în frigider pentru cel puţin o oră şi la final se pun alunele pisate. Poftă bună!

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.