Jurnalism cetatenesc

Antioxidanţii din alimente luptă împotriva diverselor afecţiuni

Ziarul de Vrancea
30 sep 2016 967 vizualizări
Cu siguranţă ai mai auzit de alimentele bogate în antioxidanţi care previn îmbătranirea pielii, dar iată că acestea luptă şi împotriva unor bolilor.

Aceste alimente bogate în antioxidanţi sunt potrivite împotriva cancerului, a diabetului şi pierderii vederii, doarece previn distrugerea celulelor. În plus, este foarte uşor să găseşti aceste alimente. 
1. Pentru îmbunătăţirea vederii
Pentru a-ţi îmbunătăţi şi proteja vederea, indicat ar fi să consumi antioxidanţi, precum luteina şi zeaxantina. Aceştia pot fi găsiţi în legumele galbene şi verzi, precum ardei, porumb, spanac şi brocoli. Aceste alimente pot proteja împotriva cataractei, principala cauză a pierderii vederii. De asemenea, acestea îmbunătăţesc funcţia retinei, aşadar este bine să le consumi dacă nu vrei să ai probleme cu vedere pe măsură ce îmbătraneşti.
2. Împotriva îmbătranirii
Antioxidantul care luptă împotriva îmbătranirii este licopenul. Acesta se găseşte în roşii, pepene, grepfruit roz şi papaya.  Licopenul protejează pielea de expunerea la razele UV, aşadar semnele îmbătranirii se vor vedea mai greu. Aceste alimentele sunt şi anti-inflamatorii şi te pot proteja de posibile boli cardiovasculare sau accidente cerebrale.
3. Împotriva diabetului
Printre principalele boli care afectează majoritatea oamenilor este diabetul. Împotriva aceastei afecţiuni este recomandat să consumi ceai verde, bogat în polifenolul numit EGCG (epigallocatechin gallate). Acesta contribuie la stabilizarea glicemiei şi a insulinei, scăzand riscul apariţiei diabetului de tip 2. De asemenea, poate reduce colesterolul, prevenind bolile cardiovasculare.
4. Împotriva cancerului
Antioxidantul care luptă împotriva cancerului este glucozinolatul. Acesta se găseste în legumele crucifere, precum broccoli, kale şi năsturel. De asemenea, opreşte expansiunea celulelor canceroase.
5. Pentru energizare
Şi corpul nostru produce  antioxidanţi. Seleniumul ajută la maximizarea efectelor acestor antioxidanţi. Seleniul îl poţi consuma din nuci, seminţe de floarea-soarelui şi scoici. Evită suplimentele din farmacii sau plafar şi nu uita că o doză foarte mare este toxică. (ZdV)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.