Jurnalism cetatenesc

Ce se întamplă dacă renunţi la carbohidraţi?

Ziarul de Vrancea
26 aug 2016 1421 vizualizări
Să mănanci mai puţini carbohidraţi este la modă u painea este de domeniul trecutului, iar pastele sunt supraestimate Dacă optezi pentru renunţarea la carbohidraţi, cum ar fi: cerealele rafinate, cele integrale, vei observa că efectele variază în funcţie de organismul fiecăruia. Iată ce ţi se poate întampla atunci cand nu mai mănanci paine:

1. Scazi în greutate, prin eliminarea apei din organism
Atunci cand vei opta pentru un nivel de carbohidraţi mai scăzut, vei observa prima dată faptul că vei pierde foarte rapid din greutate. Dar vei elimina apa, nu grăsimea. Orice gram de carbohidraţi stochează de trei sau patru ori mai multă apă, atunci cand carbohidraţii există în corpul tău sub formă de glicogen. Astfel, vei pierde o cantitate foarte mare de apă din corp, imediat după ce renunţi la carbohidraţi şi începi să foloseşti glicogenii stocaţi.
2. Nu vei mai avea poftele culinare
Efectul carbohidraţii este de a face ca nivelul de zahăr din sange să crească şi să scadă foarte rapid. Alegand cerealele bogate în fibre, vei păstra nivelul zahărului din sange diminuat, iar poftele vor dispărea.
3. Nivelul de energie va fi din ce în ce mai scăzut
Toate sursele esenţiale pentru a păstra nivelul de energie se găsesc în cerealele integrale, care sunt o sursă minunată de fier, magneziu şi vitamina B. Astfel, toate celulele încetinesc fără o alimentaţie care să aibă şi carbohidraţi.
4. Devii foarte irascibil
Carbohidraţii îmbunătăţesc creşterea nivelului de seratonină, hormonul fericirii. Dacă renunţi la carbohidraţii sănătoşi precum cerealele, sănătatea ta mintală se va înrăutăţi.
5. Scade numărul de exerciţii fizice
Energia organismului tău va avea de suferit, deoarece carbohidraţii sunt principala sursă de energie pentru exerciţiile fizice, inclusiv pentru rezistenţă. Astfel, va dispărea abilitatea ta de a produce forţă şi putere. (ZdV)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.