Jurnalism cetatenesc

Astăzi este…. Ziua Mondială a Radioului

Ziarul de Vrancea
12 feb 2016 1218 vizualizări
La 1 noiembrie 1928, ora 17,00, se inaugura, cu apelul ''Alo, Alo aici Radio Bucureşti, România'', postul naţional de radio, cuvinte rostite de Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei româneşti.

La 10 martie 1929, a debutat la microfon cel care a ţinut cele mai multe conferinţe radiofonice: Nicolae Iorga. În România Decretul regal de aplicare a "Legii Radiofoniei", adoptat la 15 decembrie 1925, a fost transmis ulterior şi Oficiului Internaţional de Radiofonie de la Geneva. Cu toate că legea a creat un cadru favorabil înfiinţării Societăţii Române de Radiodifuziune, aceasta nu a fost inaugurată decât trei ani mai târziu. La 22 decembrie 1927, Consiliul de Miniştri a aprobat, în sfârşit, înfiinţarea Societăţii de Difuziune Radiotelefonică din România (actuala Societate Română de Radiodifuziune). Astăzi funcţionează zeci de posturi radio în Bucureşti, dar şi la nivel local iar unele posturi transmit doar online. Pe 13 februarie în întreaga lume este sărbătorită Ziua mondială a radioului, sărbătorită în întreaga lume la iniţiativa UNESCO, pentru a marca prima emisie a postului de radio al Naţiunilor Unite în 1946. Ziua mondială a radioului recunoaste radioul drept suportul mass media capabil să atingă cea mai mare audienţă în întrega lume, oferind practic tuturor, la costuri infime, o comunicare nelimitată. UNESCO încurajează toate ţările să celebreze Ziua Mondială a Radioului prin organizarea de acţiuni în parteneriat cu posturile de radio, ONG-uri, media şi ascultători, pentru a atrage atenţia asupra importanţei extraordinare a acestui mijloc de comunicare, fără de care mulţi oameni nu ar avea acces la informaţii. Obiectivul Zilei Mondiale a Radioului reflectă eforturile UNESCO de a contracara toate formele de discriminare. În Vrancea mai emite la ora actuală doar Radio Dada, însă sunt mai multe radioruri naţionale care difuzează ştiri locale. La mulţi ani, tuturor oamenilor de radio! (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.