Jurnalism cetatenesc

Astăzi este …

Ziarul de Vrancea
8 oct 2015 519 vizualizări
Ziua Mondială a Poştei

În fiecare an, la 9 octombrie, este sărbătorită Ziua Mondială a Poştei, dedicată activităţii de curierat a poştaşilor. Scopul marcării acestei zile este de a conştientiza rolul sectorului poştal în viaţa oamenilor şi a societăţilor de afaceri, contribuţia sa la dezvoltarea socială şi economică a ţărilor. Potrivit Agerpres, în 2012 , mesajele livrate la nivel mondial au atins cifra de 350 de miliarde de scrisori şi mai mult de 6 miliarde de colete. De asemenea, au fost procesate milioane de tranzacţii financiare. Cu peste 600.000 de oficii poştale la nivel global şi peste 5 milioane de angajaţi în întreaga lume, care lucrează pentru a conecta oamenii şi întreprinderile de pretutindeni, zi cu zi, serviciile poştale sunt cuprinzătoare şi accesibile. Serviciul poştal rămâne cea mai mare reţea fizică din lume şi o infrastructură fundamentală care permite ca largi segmente ale economiei să funcţioneze. Istoria acestei zile a început în 1874, când 22 de state au semnat la Berna actul de constituire a Uniunii Poştale Universale (UPU). Printre ele s-a numărat şi România, care a fost reprezentată de directorul general al Poştelor şi Telegrafului la acea vreme, George Lahovary. În 1969, în timpul Congresului UPU, desfăşurat la Tokyo, ziua de 9 octombrie a fost declarată Ziua Mondială a Poştei. În prezent, UPU este un organism aparţinând Organizaţiei Naţiunilor Unite, la care sunt afiliate administraţii poştale din 190 de ţări. (D. L.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.