Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Prăjitura regală "Prinţul William"

Ziarul de Vrancea
29 ian 2015 3213 vizualizări
Prăjitura “Prinţul William” este un dulce uşor de preparat, care nu necesită fierbere sau coacere. Se numeşte astfel deoarece această prăjitură a fost servită la petrecerea de după căsătoria Prinţului William.

Ingrediente pentru prăjitură:
- 50 gr smântână pentru frişcă
- cca. 900 gr. ciocolată neagră (50% cacao)
- cca. 450 gr. unt nesărat
- 450 gr. biscuiţi digestivi
- cca. 75 gr. sirop de zahăr
- puţină sare

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

- cca. 100 gr. smântână pentru frişcă
- 1 lingură sirop de porumb
- cca. 230 gr. ciocolată neagră mărunţită

Mod de preparare prăjitură: Topeşte untul, apoi pune ciocolata şi sarea. Amestecă până când se topesc, după care ia de pe foc şi adaugă smântâna şi siropul. Omogenizează. Pune biscuiţii fărâmiţaţi, iar după ce ai terminat, toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Bagă în frigider pentru cel puţin3 ore.

Mod de preparare crema de ciocolată: Topeşte ciocolata la microunde, apoi las-o deoparte în jur de 5 minute. Adaugă siropul de porumb şi omogenizează.

Asamblare

Scoate prăjitura din frigider şi acoper-o cu cremă de ciocolată.
Poftă bună!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
tudose, acum 3373 zile, 3 ore, 21 minute, 3 secunde
reteta cu 900 g ciocolata!?toate ingredientele "circa"!?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.