Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Bruschete cu roşii şi busuioc

Ziarul de Vrancea
30 sep 2014 1065 vizualizări
Vă prezentăm astăzi o reţetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Bruschetele pot fi servite ca aperitiv, la prânz sau cină, chiar şi în zilele de post.

Ingrediente pentru 12 bruschete:
- 4  roşii micuţe
- 1 căţel mare de usturoi,
- 1/3 linguriţă sare de mare
- 1/8 linguriţă de piper proaspăt măcinat
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 5-6 frunze proaspete de busuioc
- 12 felii de baghetă de circa 1 cm grosime
Mod de preparare: Roşiile se taie în jumătăţi pe diagonală şi se strâng uşor în pumn ca să ajute seminţele să se desprindă de pulpă. Cu o linguriţă se scobeşte miezul şi se înlătură seminţele şi sucul de roşii scurs. Pulpa rămasă se taie cubuleţe mici, de circa 5-6 mm.
Într-un castron amestecăm roşiile cubuleţe, usturoiul, zdrobit şi tocat mărunt, sarea, piperul şi 1 lingură ulei de măsline. Se acoperă şi se lasă la temperatura camerei cel puţin 30 de minute, dar nu mai mult de 1 oră. Aromele se vor întrepătrunde şi rezultatul va fi extraordinar de gustos.
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 grade. Busuiocul se taie mărunt şi se amestecă cu roşiile. Se lasă amestecul de roşii deoparte. Bagheta tăiată felii se pensulează cu ulei de măsline şi puţin usturoi granulat şi se coc în cuptor circa 15 minute sau până devin aurii. După ce s-au răcit se adaugă câte o lingură generoasă de amestec de roşii şi se servesc imediat.
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.