Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Prăjitură cu prune şi blat din smantană

Ziarul de Vrancea
23 sep 2014 1929 vizualizări
Prunele stimulează absorbţia fierului şi sunt surse bogate de fibre, potasiu şi antioxidanţi, cu un conţinut generos în vitamina C, vitamina A şi vitamina B2. Vă prezentăm astăzi o prăjitură mai deosebită, cu blat din smantană, rapidă şi gustoasă.

Ingrediente:
- 1 kg. prune
- 400 g. smantană sau 200 g. smantană şi 200 g. iaurt
- 320 g. faină
- 300 g. zahăr pudră
- 1 plic praf de copt (10 g.)
- 3 ouă mari
- un praf de sare

 Mod de preparare: Se spală prunele.Se scot samburii şi se taie în jumătate. Se amestecă smantana cu 200 g. zahăr pudră şi se adaugă treptat ouăle şi făina amestecată cu praful de copt (ambele cernute).
Se toarnă compoziţia într-o tavă (de aragaz) unsă cu unt şi tapetată cu făină sau cu hartie de copt. Se aşează jumătăţile de prune peste aluatul din tavă şi se dă prăjitura la cuptor preîncălzit cca. 35 de minute, la foc potrivit (180 grade C). Cand e gata, se pudrează cu restul de zahăr pudră (100 g.) şi se taie bucăţi. Se poate servi simplă sau cu frişcă bătută ori îngheţată, sau, de ce nu, presărată cu praf de scorţişoară.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.