Reţeta zilei: Salată de sfeclă roşie şi portocale cu somon
Cresonul este o plantă erbacee legumicolă anuală, cultivat pentru frunzele sale şi întrebuinţat ca salată sau drept condiment. Deşi există aproximativ 40 de specii de creson, cel mai des utilizate sunt cresonul de fântână, condurul-doamnei şi gălbenelele alpestre. Cresonul previne bolile infecţioase, este un foarte bun regenerator celular.
Ingrediente:
400 g Sfecla rosie
Sare de mare după gust
4 buc portocale
0.5 buc ceapă roşie
4 linguri ulei de măsline
piper negru măcinat după gust
1 linguriţă miere polifloră, 1 linguriţă muştar
100 g somon afumat
creson
Mod de preparare: Se spală sfecla roşie fără a se deteriora coaja. Se fierbe cu coajă, în apă sărată clocotindă, timp de 25-35 de minute, în funcţie de mărime, până se înmoaie. Se scoate, se spală cu apă rece şi se lasă la răcit. Apoi se curăţă de coajă şi se taie în cuburi mici (este indicat să se poarte mănuşi de bucătărie). Portocalele se curăţă de coajă. Se scot feliile dintre pieliţele albe despărţitoare, se păstrează zeama. Se curăţă ceapa şi se taie în cuburi mărunte. Se amestecă uleiul de măsline cu 3-4 linguri de zeamă de portocale, muştar, miere, sare şi piper. Se amestecă cu sfecla roşie, feliile de portocală şi ceapa şi se repartizează pe farfurii. Somonul se taie fâşii şi se aşează deasupra, împreună cu cresonul.
Sugestie: Puteţi să preparaţi salata cu câteva ore mai devreme şi să o puneţi la rece. Adăugaţi somonul cu puţin timp înainte de servire.
Pofta buna!
Sursa reţetă: www.retete.lidl.ro