Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Salată de sfeclă roşie şi portocale cu somon

Ziarul de Vrancea
21 aug 2014 758 vizualizări
O salată uşoară şi elegantă, numai potrivită pentru o ocazie specială. O reţetă în care aveţi ocazia să folosiţi un condiment miraculor, cresonul

Cresonul este o plantă erbacee legumicolă anuală, cultivat pentru frunzele sale şi întrebuinţat ca salată sau drept condiment.  Deşi există aproximativ 40 de specii de creson, cel mai des utilizate sunt cresonul de fântână, condurul-doamnei şi gălbenelele alpestre. Cresonul previne bolile infecţioase, este un foarte bun regenerator celular.
Ingrediente:
    400 g Sfecla rosie
    Sare de mare după gust
    4 buc portocale
    0.5 buc ceapă roşie
    4 linguri ulei de măsline
     piper negru măcinat după gust
    1 linguriţă miere polifloră, 1 linguriţă muştar
    100 g somon afumat
    creson
Mod de preparare: Se spală sfecla roşie fără a se deteriora coaja. Se fierbe cu coajă, în apă sărată clocotindă, timp de 25-35 de minute, în funcţie de mărime, până se înmoaie. Se scoate, se spală cu apă rece şi se lasă la răcit. Apoi se curăţă de coajă şi se taie în cuburi mici (este indicat să se poarte mănuşi de bucătărie). Portocalele se curăţă de coajă. Se scot feliile dintre pieliţele albe despărţitoare, se păstrează zeama. Se curăţă ceapa şi se taie în cuburi mărunte. Se amestecă uleiul de măsline cu 3-4 linguri de zeamă de portocale, muştar, miere, sare şi piper. Se amestecă cu sfecla roşie, feliile de portocală şi ceapa şi se repartizează pe farfurii. Somonul se taie fâşii şi se aşează deasupra, împreună cu cresonul.
Sugestie: Puteţi să preparaţi salata cu câteva ore mai devreme şi să o puneţi la rece. Adăugaţi somonul  cu puţin timp înainte de servire.

Pofta buna!
Sursa reţetă: www.retete.lidl.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.