Reţeta zilei: Salată de fasole galbenă cu iaurt
Fasolea verde sau galbenă (păstaie) este o legumă înzestrată cu virtuţi terapeutice deosebite. Cunoscută şi sub denumirea de „consumator de zahăr”, păstăile împiedică absorbţia zahărului şi este o sursă de proteine fără grăsimi. Preparatele din fasole verde au o influenţă pozitivă asupra întregului organism. Fie că este vorba de diabetici, de vârstnici care au osteoporoză sau de persoane aflate în convalescenţă, fasolea verde este un aliment care îi poate ajuta pe toţi să-şi îmbunătăţească starea de sănătate.
Ingrediente
• fasole galbenă lată
• 100 gr brânză grasă sărată sau tip feta
• 200 gr iaurt grecesc
• 100 gr salam Sibiu
• un ardei roşu
• doi căţei de usturoi
• un ardei verde (pt decor)
• pătrunjel verde
• ulei de măsline
• sare
• zeama de la o lămâie şi piper opţional
Mod de preparare: Curăţaţi , spălaţi şi rupeţi mărunt fasolea. Puneţi la fiert fasolea în apă sărată, cu tulpinile de la pătrunjelul verde. Când este fiartă fasolea o scurgeţi şi o puneţi într-un bol mare. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi ardeiul roşu. Tocaţi pătrunjelul verde. Amestecaţi fasolea verde cu brânza, iaurtul, salamul tăiat fâşii, ardeiul roşu, usturoiul tocat şi pătrunjelul verde. Gustaţi şi săraţi. Nivelaţi salata, stropiţi cu puţin ulei de măsline şi decoraţi cu pătrunjel verde. Cine doreşte salata mai acră sau mai picantă, poate folosi zeama de lămâie sau piper în plus.
Sursa: bucataras.ro