Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Salată de fasole galbenă cu iaurt

Ziarul de Vrancea
30 iul 2014 1105 vizualizări
Vă prezentăm astăzi o reţetă care are ca principal ingredient fasolea galbenă

Fasolea verde sau galbenă (păstaie) este o legumă înzestrată cu virtuţi terapeutice deosebite. Cunoscută şi sub denumirea de „consumator de zahăr”, păstăile împiedică absorbţia zahărului şi este o sursă de proteine fără grăsimi. Preparatele din fasole verde au o influenţă pozitivă asupra întregului organism. Fie că este vorba de diabetici, de vârstnici care au osteoporoză sau de persoane aflate în convalescenţă, fasolea verde este un aliment care îi poate ajuta pe toţi să-şi îmbunătăţească starea de sănătate.
Ingrediente
•    fasole galbenă lată
•    100 gr brânză grasă sărată sau tip feta
•    200 gr iaurt grecesc
•    100 gr salam Sibiu
•    un ardei roşu
•    doi căţei de usturoi
•    un ardei verde (pt decor)
•    pătrunjel verde
•    ulei de măsline
•    sare
•    zeama de la o lămâie şi piper opţional
Mod de preparare: Curăţaţi , spălaţi şi rupeţi mărunt fasolea. Puneţi la fiert fasolea în apă sărată, cu tulpinile de la pătrunjelul verde. Când este fiartă fasolea o scurgeţi şi o puneţi într-un bol mare. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi ardeiul roşu. Tocaţi pătrunjelul verde. Amestecaţi fasolea verde cu brânza, iaurtul, salamul tăiat fâşii, ardeiul roşu, usturoiul tocat şi pătrunjelul verde. Gustaţi şi săraţi. Nivelaţi salata, stropiţi cu puţin ulei de măsline şi decoraţi cu pătrunjel verde. Cine doreşte salata mai acră sau mai picantă, poate folosi zeama de lămâie sau piper în plus.
Sursa: bucataras.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.