Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Budincă de quinoa cu fructe

Ziarul de Vrancea
29 iul 2014 727 vizualizări
Vă prezentăm astăzi o reţetă consistentă şi sănătoasă de budincă, care se preteaza excelent şi la micul dejun.

Quinoa cel mai bun înlocuitor pentru carne, conţinând foarte multe proteine şi fibre. De asemenea, conţine fier, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc,vitaminele A, C, D, E, K şi vitamine din grupa B-urilor. Boabele de quinoa încolţite sunt recomandate pentru tratarea tulburărilor cauzate de ficatul leneş: oboseală, lergii, balonare, indigestie cronică, puls slab, etc. Planta conţine mai mult calciu decât laptele, aşadar este o adevarată mină de sănătate. Din păcate este prea puţin cunoscută şi exploatată în bucătăria noastră, dar extrem de apreciată în afară.

Ingrediente pentru 3-4 porţii:
- 3 căni lapte de soia (aproximativ 720 ml)
- 1 cană quinoa
- un sfert de cană zahăr brun
- o păstaie de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare: Quinoa se pune într-o sită şi se spală în mai multe ape. Aveţi grijă ca sita să fie deasă, pentru că boabele de quinoa sunt mărunte şi pot cădea uşor din ea. Într-o crăticioară se pun la fiert laptele, zahărul, păstaia crestată de vanilie şi sarea. Se dau în clocot, la foc mediu. Când laptele fierbe, se dă focul încet şi se pune quinoa. Se amesteca încontinuu, timp de 30 minute, până când quinoa se umflă şi laptele se evaporă, formând o cremă uşoară.
Se toarnă în pahare sau boluri, se lasă să se răcească şi se serveşte cu fructe. Se păstrează la frigider.

Sursa reţetă : www.petitchef.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.