Reţeta zilei: Budincă de quinoa cu fructe
Quinoa cel mai bun înlocuitor pentru carne, conţinând foarte multe proteine şi fibre. De asemenea, conţine fier, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc,vitaminele A, C, D, E, K şi vitamine din grupa B-urilor. Boabele de quinoa încolţite sunt recomandate pentru tratarea tulburărilor cauzate de ficatul leneş: oboseală, lergii, balonare, indigestie cronică, puls slab, etc. Planta conţine mai mult calciu decât laptele, aşadar este o adevarată mină de sănătate. Din păcate este prea puţin cunoscută şi exploatată în bucătăria noastră, dar extrem de apreciată în afară.
Ingrediente pentru 3-4 porţii:
- 3 căni lapte de soia (aproximativ 720 ml)
- 1 cană quinoa
- un sfert de cană zahăr brun
- o păstaie de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare: Quinoa se pune într-o sită şi se spală în mai multe ape. Aveţi grijă ca sita să fie deasă, pentru că boabele de quinoa sunt mărunte şi pot cădea uşor din ea. Într-o crăticioară se pun la fiert laptele, zahărul, păstaia crestată de vanilie şi sarea. Se dau în clocot, la foc mediu. Când laptele fierbe, se dă focul încet şi se pune quinoa. Se amesteca încontinuu, timp de 30 minute, până când quinoa se umflă şi laptele se evaporă, formând o cremă uşoară.
Se toarnă în pahare sau boluri, se lasă să se răcească şi se serveşte cu fructe. Se păstrează la frigider.
Sursa reţetă : www.petitchef.ro