Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Îngheţată de pepene roşu

Ziarul de Vrancea
22 iul 2014 5404 vizualizări
Vă prezentăm astăzi o reţetă preparată cu principalul fruct de sezon: pepenele roşu. Şi dacă reţeta nu vă convinge, vă mai dam un motiv pentru care ar trebui să consumaţi pepene: conţine mai mult licopen decât roşiile, un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi ce afectează integritatea celulelor şi sistemul imunitar

Ingrediente:
•    600 gr. miez de pepene roşu
•    125 gr. iaurt şi încă 125 gr. în completare
•    200 gr. frişcă
•    4 linguri miere de albine plus încă 2 linguri în completare
Mod de preparare: Pepenele se curaţă de coajă şi sâmburi. Cântărim să avem aproximativ 600 gr. miez curat de pepene. Se pune într-un vas şi se blenduieşte până obţinem o pastă fină. Completăm apoi cu 4 linguri miere, 125 gr. iaurt şi frişca bătută. Blenduim în continuare. Punem apoi compoziţia într-o formă de chec şi o dăm la congelator. După 2 ore o scoatem şi îi zdrobim acele de gheaţă. În mod normal, dupa alte 2 ore se blenduieşte din nou pentru a fi mai fină. Se poate servi imediat sau se pune iarăşi la congelator câteva ore. Dacă ca nu e suficient de dulce şi cremoasă, mai completăm cu 2 linguri de miere şi 125 gr. iaurt.
Mod de servire: Se poate servi ornată cu fulgi de ciocolată sau mentă. (sursa reţetă: www.bucataras.ro)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.