Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Plăcintă cu spanac de post

Ziarul de Vrancea
15 apr 2014 23091 vizualizări
Pentru o cină delicioasă şi sănătoasă în perioadă postului vă oferim reţetă de plăcintă cu spanac

Ingrediente pentru foile de plăcintă: 500gr de făină, 15 linguri de apă, 15 linguri de ulei, sare
Ingrediente pentru umplutură: 500gr spanac congelat (sau 800gr spanac proaspăt), o cutie de ciuperci, 1 morcov, o ceapă de mărime medie, sare, piper
Mod de preparare: Pentru foile de plăcintă: amestecă făină cu apa şi uleiul şi frământă aluatul până obţii o cocă consistentă. Împarte compoziţia în două părţi egale. Dacă vrei să economiseşti timp, poţi folosi şi foi de plăcintă din comerţ. Căleşte ceapă într-o tigaie cu ulei încins, apoi adaugă spanacul, morcovul şi ciupercile tăiate felii. Completează cu sare şi piper după gust. 
 Dacă foloseşti spanac proaspăt, fierbe-l mai întâi timp de 7 minute într-un vas cu apă. Lasă-l să se scurgă şi apoi poţi să îl toci mărunt. Pune într-o tigaie compoziţia de legume călite, sarea, piperul, puţin ulei şi amestecă bine timp de 2 minute. Întinde o foaie de plăcintă, pune umplutura într-un strat uniform, apoi acoperă cu a doua foaie de plăcintă.
 Pune totul la cuptor timp de 35 de minute, la temperatură de 200 C
 
 Poftă bună! 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.