Internațional

Norvegia a depăşit Danemarca şi a devenit cea mai fericită ţară din lume

Ziarul de Vrancea
20 mar 2017 613 vizualizări
România se află pe locul al 57-lea, din 155 de ţări n statele nord-europene domină clasamentul

Norvegia a depăşit Danemarca şi ocupă primul loc în topul celor mai fericite ţări din lume, potrivit unui raport oficial publicat ieri, ai cărui realizatori au îndemnat naţiunile din lumea întreagă să stimuleze încrederea socială şi egalitatea pentru a ameliora bunăstarea cetăţenilor lor. România ocupă locul al 57-lea în acest clasament ce include 155 de ţări. Ţările nordice au cele mai fericite populaţii, potrivit World Happiness Report 2017, întocmit de Sustainable Development Solutions Network (SDSN), o iniţiativă globală ce a fost lansată de ONU în 2012. Ţările din Africa Subsahariană, alături de Siria şi Yemen, ocupă în 2017 ultimele locuri în raportul anual al fericirii - ce include 155 de state -, realizat pentru al cincilea an consecutiv de ONU.
Clasamentul este realizat pe baza unui punctaj global care include şase factori: PIB-ul per locuitor, Sprijin social, Speranţa pentru o viaţă sănătoasă, Libertatea de a face schimbări în viaţă, Generozitate şi Încredere. În clasamentul din 2017, pe primul loc se află Norvegia, cu un scor general de 7,537. Topul 10 al celor mai fericite ţări din lume este completat de Danemarca, Islanda, Elveţia, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Australia şi Suedia. Sudanul de Sud, Liberia, Guineea, Togo, Rwanda, Tanzania, Burundi şi Republica Centrafricană ocupă ultimele locuri în clasament.
În acest an, România se află pe locul al 57-lea, cu un scor mediu de 5,825.
Germania se află pe locul al 16-lea, Marea Britanie pe locul al 19-lea, iar Franţa pe poziţia a 31-a. Statele Unite au pierdut un loc faţă de clasamentul de anul trecut şi se află pe locul al 14-lea. În 2016, pe primul loc s-a clasat Danemarca, al cărei punctaj a fost de 7,526, urmată de Elveţia, Islanda, Norvegia şi Finlanda. România se afla pe poziţia a 71-a cu un scor mediu de 5,528. Obiectivul acestui clasament anual este acela de a furniza un nou instrument folositor guvernelor, companiilor şi societăţii civile, pentru a ajuta ţările din lumea întreagă să găsească metode mai bune pentru a asigura bunăstarea cetăţenilor lor. Autorii raportului au îndemnat guvernele lumii să urmeze exemplul Emiratelor Arabe Unite şi al altor ţări care au înfiinţat ministere ale Fericirii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.