Home | International | Norvegia a depăşit Danemarca şi a devenit cea mai fericită ţară din lume

Norvegia a depăşit Danemarca şi a devenit cea mai fericită ţară din lume

Publicat de 161 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Norvegia a depăşit Danemarca şi a devenit cea mai fericită ţară din lume

România se află pe locul al 57-lea, din 155 de ţări n statele nord-europene domină clasamentul

Norvegia a depăşit Danemarca şi ocupă primul loc în topul celor mai fericite ţări din lume, potrivit unui raport oficial publicat ieri, ai cărui realizatori au îndemnat naţiunile din lumea întreagă să stimuleze încrederea socială şi egalitatea pentru a ameliora bunăstarea cetăţenilor lor. România ocupă locul al 57-lea în acest clasament ce include 155 de ţări. Ţările nordice au cele mai fericite populaţii, potrivit World Happiness Report 2017, întocmit de Sustainable Development Solutions Network (SDSN), o iniţiativă globală ce a fost lansată de ONU în 2012. Ţările din Africa Subsahariană, alături de Siria şi Yemen, ocupă în 2017 ultimele locuri în raportul anual al fericirii - ce include 155 de state -, realizat pentru al cincilea an consecutiv de ONU.
Clasamentul este realizat pe baza unui punctaj global care include şase factori: PIB-ul per locuitor, Sprijin social, Speranţa pentru o viaţă sănătoasă, Libertatea de a face schimbări în viaţă, Generozitate şi Încredere. În clasamentul din 2017, pe primul loc se află Norvegia, cu un scor general de 7,537. Topul 10 al celor mai fericite ţări din lume este completat de Danemarca, Islanda, Elveţia, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Australia şi Suedia. Sudanul de Sud, Liberia, Guineea, Togo, Rwanda, Tanzania, Burundi şi Republica Centrafricană ocupă ultimele locuri în clasament.
În acest an, România se află pe locul al 57-lea, cu un scor mediu de 5,825.
Germania se află pe locul al 16-lea, Marea Britanie pe locul al 19-lea, iar Franţa pe poziţia a 31-a. Statele Unite au pierdut un loc faţă de clasamentul de anul trecut şi se află pe locul al 14-lea. În 2016, pe primul loc s-a clasat Danemarca, al cărei punctaj a fost de 7,526, urmată de Elveţia, Islanda, Norvegia şi Finlanda. România se afla pe poziţia a 71-a cu un scor mediu de 5,528. Obiectivul acestui clasament anual este acela de a furniza un nou instrument folositor guvernelor, companiilor şi societăţii civile, pentru a ajuta ţările din lumea întreagă să găsească metode mai bune pentru a asigura bunăstarea cetăţenilor lor. Autorii raportului au îndemnat guvernele lumii să urmeze exemplul Emiratelor Arabe Unite şi al altor ţări care au înfiinţat ministere ale Fericirii.


Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.03
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox:
30    D        Sfantul Apostol Iacov - Ap. Fapte VI, 1-7Ev. Marcu XV, 43-47XVI, 1-8glas 2, voscr. 3


Calendar catolic:
30     D    † DUMINICA a 3-a a Paştelui; Ss. Pius al V-lea, pp. *; Iosif Cottolengo, pr.; Sofia, fc. m.


Maxima zilei: „În politică, prostia nu e un handicap” Napoleon Bonaparte (15.08.1769-05.05.1821) lider politic, general, Împărat al Franţeiţ

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5333 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1453 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail