Internațional

ONU: Lumea se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din ultimii 70 de ani

Ziarul de Vrancea
12 mar 2017 589 vizualizări
20 de milioane de oameni de pe patru continente riscă să moară de foame

Lumea se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară după 1945, a anunţat ONU, precizând că peste 20 de milioane de oameni prezintă risc de foamete în Yemen, Somalia, Sudanul de Sud şi Nigeria, relatează BBC News. Subsecretarul general pentru afaceri umanitare, Stephen O’Brien, a lansat un apel către comunitatea internaţională pentru a contribui evitarea unei “catastrofe”. Oficialul a afirmat că este nevoie de 4,4 miliarde de dolari până în luna iulie pentru a evita dezastrul. “Ne aflăm într-un punct critic în istorie”, a spus O’Brien, la Consiliul de Securitate al ONU. „La începutul anului ne confruntăm deja cu cea mai mare criză umanitară de a înfiinţarea ONU”, a subliniat el. “Acum, peste 20 de milioane de oameni de pe patru continente se confruntă cu înfometare sau foamete. Fără eforturi globale colective şi coordonate, oamenii vor muri, pur şi simplu, de foame. Mulţi alţii vor suferi şi muri de boală”, a adăugat oficialul. “Copii subdezvoltaţi şi care nu merg la şcoală. Vieţi, viitoruri şi speranţe vor fi pierdute. Rezistenţa comunităţilor pierzându-se rapid. Avansări în dezvoltare anulate. Mulţi vor fi nevoiţi să se mute şi vor continua să se mişte căutând supravieţuirea, generând şi mai multă instabilitate în regiuni întregi”, a subliniat el.
Comentariile lui O’Brien vin după un apel similar lansat de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, luna trecută. El a atras atunci atenţia că ONU a primit numai 90 de milioane de dolari în primele două luni ale anului, în pofida promisiunilor generoase ale statelor membre.
Potrivit subsecretarului general, cea mai gravă criză este în Yemen, unde două treimi din populaţie -18,8 milioane de oameni – au nevoie de asistenţă, iar peste şapte milioane sunt înfometaţi şi nu ştiu de unde va veni următoarea masă. “Sunt cu trei milioane de oameni mai mulţi decât în ianuarie”, a explicat el. El a explicat că, în 2017, 2,1 miliarde de dolari trebuie să ajungă la 12 milioane de yemeniţi, prin “asistenţă şi protecţie care salvează vieţi”, însă numai 6% din această sumă a fost primită deocamdată.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.