Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Un australian a devenit milionar după ce a regăsit un bilet de loterie pierdut în urmă cu un an

Ziarul de Vrancea
28 feb 2017 548 vizualizări
Un bunic din Australia a devenit milionar după ce a încasat un bilet de loterie - în valoare de 1 milion de dolari australieni - pe care l-a regăsit în timp ce îşi curăţa automobilul, la un an după ce îl cumpărase.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit presei, a cumpărat acel bilet de loterie în ianuarie 2016. După ce l-a regăsit, ascuns într-o sacoşă pentru cumpărături, în februarie 2017, el a verificat numerele de pe bilet şi a constatat că era câştigătorul unui premiu de 1.020.496 de dolari australieni (780.000 de dolari americani). ”Sunt bucuros că nu am aruncat la coşul de gunoi pungile vechi din maşina mea”, a spus el. Câştigătorul premiului, originar din Newcastle, un oraş din statul australian New South Wales, spune că se simte ”puţin cam prost” din cauza faptului că a uitat de existenţa acelui bilet timp de 414 zile.  ”Nu îmi pare rău că aş fi putut să încasez aceşti bani anul trecut. Uite că i-am primit acum”, a adăugat el.
Fericitul posesor al biletului câştigător intenţionează să îşi cheltuiască banii achitând ratele contractate de copiii lui pentru achiziţionarea unor locuinţe şi pe educaţia nepoţilor

Trei milioane de somalezi, ameninţaţi de foamete

Preşedintele Somaliei, Mohamed Abdullahi Farmaajo, a declarat "starea de dezastru naţional" pentru a face faţă situaţiei umanitare provocate de seceta gravă ce afectează mare parte a ţării. Abdullahi a făcut apel la comunitatea internaţională să răspundă cât mai urgent la această calamitate, potrivit contului său prezidenţial de Twitter. Preşedintele a făcut de asemenea apel la comunitatea oamenilor de afaceri şi la diasporă pentru a participa la operaţiunile de recuperare a zonelor afectate. Aproximativ 3 milioane de somalezi se află în stare de urgenţă alimentară din iunie 2016 şi la un pas de foamete din cauza secetei înregistrate în ultimele luni, potrivit ONU. Seceta a obligat deplasarea a peste 135.000 de persoane în Somalia din noiembrie, conform datelor culese de Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (ACNUR) şi de Consiliul Norvegian pentru Refugiaţi (NRC). Organizaţiile internaţionale se tem să nu se repete foametea care a afectat ţara în 2011, când au murit peste 250.000 de persoane dintre care mai mult de jumătate copii sub cinci ani.

Oamenii sunt responsabili pentru circa 84% dintre incendiile de vegetaţie

Incendiile de vegetaţie sunt tot mai mari, mai frecvente şi se produc pe o perioadă calendaristică mai mare, iar potrivit unei noi cercetări oamenii sunt responsabili pentru mare parte din aceste incendii.
Cercetătorii au analizat datele pentru fiecare incendiu de vegetaţie pentru care au fost mobilizate unităţi de pompieri în perioada 1992 şi 2012. Din cele 1,5 milioane de incendii analizate, oamenii sunt responsabili pentru declanşarea a 84% dintre acestea. De asemenea, oamenii sunt vinovaţi pentru aproape jumătate, circa 44%, din suprafeţele arse de-a lungul a 20 de ani. Fulgerele reprezintă de asemenea cauza producerii a jumătate din suprafeţele arse, însă cercetătorii susţin că oamenii reuşesc să extindă nişa incendiilor în locuri unde fulgerele nu reuşesc să declanşeze incendiile de vegetaţie. ''Oamenii extind incendiile în mai multe locaţii şi în condiţii diferite de mediu decât reuşesc fulgerele'', potrivit studiului. ''Focurile generate de oameni au extins această nişă a incendiilor în zone unde din punct de vedere istoric s-a înregistrat o densitate destul de scăzută a fulgerelor'', conform cercetării.
Cercetătorii susţin că eforturile de atenuare a incendiilor de vegetaţie ar fi realizate cu succes dacă s-ar concentra pe limitarea extinderii incendiilor provocate de om.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.