Internațional

Speranţa medie de viaţă va depăşi vârsta de 90 de ani până în anul 2030

Ziarul de Vrancea
22 feb 2017 549 vizualizări
Primii care vor trece această barieră vor fi sud-coreenii n în Europa, franţuzoaicele şi elveţienii vor trăi cel mai mult

Speranţa medie de viaţă va creşte în multe ţări până în 2030 şi va depăşi vârsta de 90 de ani în anumite regiuni ale lumii, iar creatorii de politici publice vor trebui să depună eforturi mai mari pentru a face faţă acestui fenomen, se afirmă într-un amplu studiu internaţional, ale cărui rezultate au fost publicate marţi. Sud-coreenii vor avea cea mai mare speranţă de viaţă din lume până în 2030, iar Statele Unite una dintre cele mai scăzute speranţe de viaţă din rândul ţărilor dezvoltate, precizează acelaşi studiu.
”Faptul că vom continua să trăim tot mai mult înseamnă că vom avea nevoie să ne gândim la întărirea sistemelor de sănătate şi de îngrijire socială, pentru a suporta o populaţie îmbătrânită, ce va avea multe nevoi medicale”, a spus Majid Ezzati, coordonatorul principal al studiului şi profesor la Facultatea de Sănătate Publică din cadrul Imperial College din Londra. Realizat de cercetătorii londonezi în colaborare cu experţii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), studiul a descoperit că în rândul ţărilor cu venituri ridicate, Statele Unite va avea probabil cea mai mică speranţă de viaţă în 2030. Bărbaţii americani şi femeile americane vor trăi în medie până la 79,5 ani respectiv 83,3 ani - praguri de vârstă similare celor din ţări mediu dezvoltate, precum Croaţia şi Mexic. Acest lucru va fi cauzat, parţial, de absenţa asigurării universale de sănătate din Statele Unite, dar şi de factori, precum ratele relativ ridicate de mortalitate infantilă, criminalitate şi obezitate.
În Europa, femeile franceze şi bărbaţii elveţieni vor avea cele mai mari speranţe medii de viaţă, cu 88,6 ani pentru femeile din Franţa respectiv aproape 84 de ani pentru bărbaţii din Elveţia. Coreea de Sud s-a clasat pe primul loc în top, autorii studiului spunând că o fată născută în Coreea de Sud în 2030 ar trebui să trăiască 90,8 ani, în timp ce un băiat sud-coreean născut în 2030 ar trebui să trăiască până la 84,1 ani. Speranţa mai mare de viaţă din Coreea de Sud s-ar datora unor factori precum o bună alimentaţie a copiilor, o tensiune arterială scăzută, nivel scăzut de fumat şi un acces bun la serviciile medicale, noi cunoştinţe medicale şi tehnologice.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.