Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Rusia neagă că a încercat o lovitură de stat în Muntenegru

Ziarul de Vrancea
20 feb 2017 675 vizualizări
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a descris acuzaţiile potrivit cărora a ajutat la organizarea unei tentative de lovitură de stat din Muntenegru, de anul trecut, drept fără nicio bază

Procurorul special muntenegrean însărcinat cu dosarul a declarat că există dovezi că Moscova s-a aflat în spatele tentativei din octombrie 2016 de a-l asasina pe premierul ţării balcanice. Anterior, oficiali britanici au spus că autorităţile ruse s-au aflat în spatele unui complot din luna octombrie pentru a-l ucide pe premierul muntenegrean prooccidental Milo Djukanovici, au declarat surse guvernamentale de la Londra. Potrivit publicaţiei, agenţiile de informaţii ale SUA au strâns dovezi în legătură cu implicarea la nivel înalt a Rusiei în plan. Întrebat despre informaţiile apărute în săptămânal, Ministerul britanic de Externe a afirmat că Muntenegrul a identificat cetăţenii ruşi din spatele complotului.

Duterte ar fi plătit personal o parte din execuţiile extrajudiciare din Davao

Un fost poliţist filipinez a dezvăluit ieri după-amiază că preşedintele controversat Rodrigo Duterte a ordonat personal aşa-numitelor escadroane ale morţii să execute infractori, criminali sau oponenţi politici în cele două decenii petrecute la conducerea metropolei Davao. Arthur Lascanas a precizat că un escadron primea între 400 şi 2.000 de dolari pentru fiecare crimă comisă pentru Duterte. De asemenea, fostul poliţist filipinez a recunoscut faptul că a condus aşa-numitul escadron al morţii din Davao. Printre victimele acestor execuţii extra-judiciare s-a numărat inclusiv jurnalistul anticomunist Jun Pala. Lascanas a explicat că şi-a ucis doi fraţi, întrucât erau consumatori de droguri. ”Am ordonat uciderea celor doi fraţi din cauza loialităţii oarbe pentru primarul Duterte. Chiar dacă mor sau sunt ucis, măcar sunt mulţumit că am promis să fac această mărturisire publică în faţa lui Dumnezeu”, a precizat fostul poliţist din Davao. Anterior, Lascanas a susţinut într-o audiere din Senat că nu au existat niciodată escadroanele morţii din Davao. Ministerul Comunicaţiilor a reacţionat faţă de aceste acuzaţii, susţinând că este vorba de ”o dramă politică prelungită care vizează distrugerea preşedintelui şi răsturnarea administraţiei”.

Trump spune că şi-a luat informaţiile despre Suedia de la televizor

Preşedintele american Donald Trump a încercat să explice, duminică, de ce a evocat un incident de securitate în Suedia care nu a avut, de fapt, loc, spunând că şi-a luat informaţiile de la televizor. Trump a scris pe Twitter că şi-a luat informaţiile dintr-un material publicat de Fox News, dar nu a spus când. “Declaraţia mea privind ce se întâmplă în Suedia a făcut referire la un material publicat de @FoxNews privind imigranţii & Suedia”, a scrie liderul de la Casa Albă pe Twitter. Este posibil să se fi referit la o emisiune difuzată vineri seară de postul conservator de televiziune, care analiza legătura dintre refugiaţi şi infracţiuni în ţara nordică. Potrivit emisiunii, numărul cazurilor de violenţă armată şi violuri a crescut de când Suedia şi-a deschis porţile pentru solicitanţi de azil, în 2013. Deşi preşedintele a spus clar, într-un discurs rostit sâmbătă în Florida, “ce s-a întâmplat aseară (vineri – n.r.) în Suedia”, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a dat asigurări că şeful statului a vorbit despre creşterea numărului de infracţiuni şi despre incidente recente în general, nu despre o problemă anume. Declaraţiile lui Donald Trump au venit la numai câteva săptămâni după ce unul dintre consilierii său, Kellyanne Conway, a evocat un atac inexistent numit “masacrul de la Bowling Green”.
După ce a anunţat că Preşedinţia SUA intenţionează să îşi reia eforturile pentru a restricţiona imigraţia, Trump a evocat, în discursul de sâmbătă, o serie de ţări şi oraşe europene care, potrivit lui, demonstrează pericolele primirii de imigranţi, în special de refugiaţi.
Suedia nu s-a confruntat pană acum cu fapte de terorism, deşi are cel mai mare număr de combatanţi ai organizaţiei Stat Islamic pe cap de locuitor. Între 140 şi 300 de oameni au fugit în Siria şi Irak, după care s-au întors, astfel că autorităţile se confruntă cu problema reintegrării lor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.