Home | International | Churchill credea în posibilitatea existenţei vieţii extraterestre

Churchill credea în posibilitatea existenţei vieţii extraterestre

Publicat de 145 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Churchill credea în posibilitatea existenţei vieţii extraterestre

Un eseu descoperit recent dezvăluie faptul că Winston Churchill a fost un veritabil vizionar în domeniul ştiinţelor spaţiale, întrucât conţine dovada că fostul lider politic britanic credea în posibilitatea existenţei unor forme de viaţă pe planete care orbitează în jurul altor stele decât Soarele.

Acel eseu de 11 pagini a fost redactat de Winston Churchill cu puţin timp înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial în 1939 şi, apoi, a fost revizuit în anii 1950, cu peste patru decenii înainte ca astronomii să descopere prima exoplanetă (planetă aflată în afara Sistemului Solar, n.r.) în anii 1990. Chestiunile abordate de Churchill în acel text domină în prezent dezbaterile referitoare la viaţa extraterestră şi dovedesc astfel că fostul prim-ministru britanic ”gândea ca un om de ştiinţă”, potrivit unei analize a lucrării sale, publicată miercuri în revista Nature.
Căutarea vieţii pe alte planete a căpătat o amploare uriaşă în ultimii 20 de ani, pe măsură ce observaţiile astronomilor au sugerat că doar galaxia noastră, Calea Lactee, ar putea să conţină peste 1 miliard de planete care se aseamănă cu Terra şi care ar putea fi locuibile.
Winston Churchill gândea în linii mari acelaşi lucru în urmă cu aproape 80 de ani. ”Cu sute de mii de nebuloase în jurul nostru, fiecare conţinând mii de milioane de stele, şansele sunt uriaşe să existe un număr imens de stele care să aibă în jurul lor planete cu condiţii de mediu care să nu facă viaţa imposibilă”, scris Churchill în acel eseu. Fostul premier britanic a evidenţiat, de asemenea, importanţa pe care o are apa în stare lichidă, spunând că o planetă locuibilă ar trebui să aibă o temperatură cuprinsă ”între câteva grade în jurul îngheţului şi punctul de fierbere al apei”.
Eseul lui Churchill a fost cel mai probabil scris pentru un ziar ca un articol pentru a populariza ştiinţele, însă nu a fost tipărit niciodată. Celebrul politician britanic publicase deja articole ştiinţifice similare în ziare şi reviste, inclusiv unul despre fuziunea nucleară în 1931.
Winston Churchill a fost primul premier din Marea Britanie care a angajat un consilier pe teme ştiinţifice.
Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.13
Soarele apune: 20.07
Calendar ortodox: 23
    D     †     Sfantul Mucenic Gheorghe - Ap. Fapte XII, 1-11Fapte V, 12-20Ev. Ioan XV, 17-27XVI, 1-2Ioan XX, 19-31glas 1, voscr. 1


Calendar catolic:
 23      D     † DUMINICA a 2-a a Paştelui; Ss. Gheorghe, m. *; Adalbert, ep. m.  

Maxima zilei:

Adevărul învinge indiferent de soarta celor care l-au servit.

Gheorghe I. Brătianu

 

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5441 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 2456 leiUltimele stiri / locale

Ultimele stiri nationale

Newsletter

Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail