Home | International | Aliaţii europeni ai SUA au interceptat convorbirile echipei lui Trump cu oficiali ruşi

Aliaţii europeni ai SUA au interceptat convorbirile echipei lui Trump cu oficiali ruşi

Publicat de 176 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Aliaţii europeni ai SUA au interceptat convorbirile echipei lui Trump cu oficiali ruşi

Cel puţin un aliat american din Europa occidentală a interceptat o serie de comunicaţii, înainte de investirea lui Donald Trump la Casa Albă, între consilieri asociaţi cu preşedintele republican şi oficiali ai guvernului de la Moscova, în cadrul operaţiunilor de strangere de informaţii desfăşurate în ultimele 7 luni, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Newsweek.

Potrivit surselor, interceptările includ cel puţin un contact între fostul consilier pe securitate naţională Michael Flynn şi un oficial rus aflat în SUA. Nu a putut fi confirmat dacă a fost vorba despre convorbirea telefonică cu ambasadorul rus Sergei Kisliak ce a dus la demisia lui Flynn, sau despre alte convorbiri. Sursele spun că discuţiile interceptate nu se limitează doar la apeluri telefonice. Serviciile secrete străine au adunat, de asemenea, din mediul electronic şi de la surse umane, informaţii despre partenerii de afaceri ai lui Trump, în condiţiile în care cel puţin unii dintre ei sunt consideraţi acum agenţi ai propriilor guverne, potrivit Newsweek.
Operaţiunile au avut la baza îngrijorări că Rusia încearcă să manipuleze relaţiile cu oficiali ai administraţiei Trump în cadrul unui complot pe termen lung de a destabiliza alianţa NATO. Mai mult decat atat, o ţară baltică a adunat informaţii despre oficialii de la Casa Albă, membri ai echipei executive a preşedintelui şi Trump Organization, motivul fiind îngrijorarea că o îndreptare a politicii americane către Rusia ar putea să îi pună în pericol suveranitatea, potrivit unei alte surse.


Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 06.06
Soarele apune: 18.28

Calendar ortodox:  (†) Buna Vestire (Blagoveştenia)

Calendar catolic: † BUNA-VESTIRE; Sf. Dismas

Maxima zilei: „O ţară de oi merită un guvern de lupi.” — Edward R. Murrow

Curs valutar:
1 E a 4.5552
1$a 4.2149

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail