Home | International | Testamentul teroristului de pe aeroportul din Bruxelles

Testamentul teroristului de pe aeroportul din Bruxelles

Publicat de 201 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Testamentul teroristului de pe aeroportul din Bruxelles

Jurnaliştii RTL au publicat pentru prima dată un testament audio înregistrat cu doar o zi înainte de atentatele de la Bruxelles de către jihadistul Ibrahim El Bakraoui, care şi-a detonat centura cu explozibili în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem.

Aceste extrase din testament au fost descoperite în memoria unui calculator aruncat la gunoi în suburbia Schaerbeek, de unde au plecat cei doi atacatori sinucigaşi în dimineaţa atentatului de la Zaventem. “Allah a decis ca lucrurile să se întâmple în acest mod”, spune El Bakraoui. De asemenea, atacatorul sinucigaş se adresează direct vărului săi, Yassine Attar, care este deja în custodia autorităţilor de la Bruxelles. În înregistrare, jihadistul belgian îi cere scuze lui Yassine Attar, care este suspectat de către procurorii belgieni că l-a ascuns pe El Bakraoui. ”Asta e, fratele meu, nu am avut ocazia să ne revedem. Allah a decis ca lucrurile să se întâmple în acest mod. Vreau să-ţi cer scuze dacă a existat vreodată ceva rău între noi, vreau să ştii că ai avut întotdeauna un loc important în inima mea şi îţi mulţumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine”, spune El Bakraoui. De asemenea, jihadistul belgian îl îndeamnă pe Attar să acţioneze într-o manieră similară, pentru a se revedea cât mai curând în paradisul lui Allah. El Bakraoui îi cere ajutorul în aceeaşi înregistrare vărului său, pentru a trimite un mesaj către Mohammed Bakkali.
Autorităţile belgiene l-au arestat în luna noiembrie pe Bakkali pentru că a închiriat mai multe apartamente pentru teroriştii sinucigaşi din Bruxelles.
Jurnaliştii RTL susţin că este extrem de importantă situaţia în care a fost înregistrat acest testament, la doar câteva zile după capturarea lui Salah Abdeslam în timpul unei operaţiuni antiteroriste din Maelbeek. El Bakraoui explică faptul că nu ştie ce să mai facă, pentru că este căutat de către autorităţile belgiene. ”Nu mai suntem în siguranţă, nici măcar nu mai avem o ascunzătoare sigură”, spune atacatorul sinucigaş, după ce Smail Farisi le-a cerut teroriştilor să plece din locuinţa sa din Etterbeek. Acest testament demostrează că teroriştii au decis să acţioneze în grabă, întrucât nu mai aveau nicio alternativă şi erau vizaţi de forţele de securitate din Bruxelles.
Smail Farisi şi Yassine Attar sunt în acest moment în custodia autorităţilor belgiene, fiind acuzaţi de participare la activităţile celulei teroriste.


Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.13
Soarele apune: 20.07
Calendar ortodox: 23
    D     †     Sfantul Mucenic Gheorghe - Ap. Fapte XII, 1-11Fapte V, 12-20Ev. Ioan XV, 17-27XVI, 1-2Ioan XX, 19-31glas 1, voscr. 1


Calendar catolic:
 23      D     † DUMINICA a 2-a a Paştelui; Ss. Gheorghe, m. *; Adalbert, ep. m.  

Maxima zilei:

Adevărul învinge indiferent de soarta celor care l-au servit.

Gheorghe I. Brătianu

 

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5441 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 2456 leiUltimele stiri / locale

Ultimele stiri nationale

Newsletter

Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail