Internațional

Donald Trump, şantajat de Moscova cu imagini sexuale compromiţătoare?

Ziarul de Vrancea
11 ian 2017 2346 vizualizări
Presa internaţională a facut publice ieri informaţii din documentul secret furnizat recent de serviciile americane de informaţii lui Obama şi Trump n raportul arată că Rusia deţine informaţii compromiţătoare despre preşedintele ales n printre acestea, se numără şi imagini video cu Trump făcand sex cu prostituate în Moscova în 2013

Serviciile ruse de informaţii ar avea înregistrări de natură sexuală cu preşedintele american ales Donald Trump, cu care pot să îl şantajeze, relatează presa de peste Ocean. “Un fost ofiţer din serviciile de informaţii ruse susţine că FSB l-a compromis pe Trump prin activităţile sale la Moscova suficient pentru a-l putea şantaja. Potrivit mai multor surse apropiate dosarului, comportamentul său la Moscova a inclus acte sexuale «perverse» care au fost aranjate/monitorizate de FSB”, se arată în documentul secret care le-ar fi fost prezentat preşedintelui Barack Obama şi preşedintelui-ales Donald Trump. Cele 35 de pagini din raport au fost publicate de site-ul de ştiri BuzzFeed, care a precizat că nu a fost în măsură să le autentifice. Conţinutul lor nu a fost nici el certificat de către surse oficiale. Potrivit documentului, autorităţile ruse l-au “cultivat” pe Trump de cel puţin cinci ani, la ordinele lui Vladimir Putin, pentru a provoca discordie şi diviziune în SUA şi în NATO. Fragmentul publicat afirmă că Moscova, la ordinul lui Putin şi sub coordonarea purtătorului său de cuvânt Dmitri Peskov, le-a furnizat lui Trump şi echipei sale informaţii importante despre oponenţii săi, inclusiv despre candidata democrată Hillary Clinton, timp de mai mulţi ani. Informaţia a fost confirmată de un apropiat al republicanului, care a organizat vizitele recente la Moscova ale acestuia şi care a spus, în iunie 2016, că informaţiile ruse au fost “de mare ajutor”. Operaţiunea Kremlinului a constat şi în a-i oferi lui Trump mai multe contracte imobiliare profitabile, inclusiv privind viitorul Campionat Mondial de Fotbal, din 2018, pe care, însă, republicanul le-a refuzat.

FBI verifică acurateţea informaţiilor

Un alt aspect important al operaţiunii ruse vizându-l pe Trump a constat în obţinerea de materiale sexuale compromiţătoare. Printre acestea s-ar fi numărat filmări cu republicanul întreţinând relaţii sexuale cu mai multe prostituate într-un apartament de la hotelul Ritz Carlton, unde a stat familia prezidenţială americană. Episodul ar fi avut loc în 2013. Hotelul se afla sub controlul FSB, care a instalat microfoane şi camere de luat vederi.
Anterior, Reuters a scris că documentele secrete pe care şefii a patru agenţii americane de informaţii i le-au prezentat săptămâna trecută preşedintelui-ales Donald Trump includ acuzaţii potrivit cărora agenţi ai serviciilor ruse au informaţii compromiţătoare despre el. FBI şi alte agenţii americane continuă să ancheteze credibilitatea şi acurateţea acuzaţiilor, incluse în rapoarte puse vara trecută la dispoziţia democraţilor şi autorităţilor americane de un fost oficial din serviciile de informaţii britanice, care în trecut a avut activitate credibilă. Anchetatorii americani nu au putut confirma deocamdată materialul despre afacerile personale şi financiare ale lui Trump cu moguli ruşi şi nu numai, despre care SUA au conchis că sunt spioni. Avertismentul privind aceste informaţii vine la circa o săptămână după ce comunitatea americană de informaţii a evocat operaţiuni de spionaj ale Moscovei în Europa şi SUA. Pe lângă atacurile informatice vizând reţele de calculatoare şi răspândirea de propagandă şi ştiri false, strategia include eforturi de a cultiva lideri politici şi din lumea afacerilor şi găsirea de informaţii personale şi financiare compromiţătoare despre persoanele de interes, potrivit oficialilor americani.
O variantă desecretizată a raportului, publicată vineri, a conchis că Vladimir Putin a ordonat un efort pentru a-l ajuta pe Trump în alegeri prin discreditarea democratei Hillary Clinton.

Unele rapoarte s-au adeverit

Senatorul John McCain i-a trimis luna trecută directorului FBI James Comey documente despre presupuse contacte secrete între echipa de campanie a lui Trump şi Moscova, a scris ieri şi The Guardian. Materialul, la care ziarul britanic scrie că a avut acces, constă într-o serie de rapoarte despre relaţia lui Trump cu Moscova. Documentele au fost întocmite de către un fost oficial occidental în domeniul contraspionajului, în prezent consultant privat. Un oficial din cadrul administraţiei americane a declarat sub protecţia anonimatului pentru The Guardian că sursa care a scris raportul este de încredere, meticuloasă şi bine informată şi că are reputaţia că are contacte extinse cu ruşii. Unele rapoarte - care sunt datate între 20 iunie şi 20 octombrie 2016 - s-au adeverit drept ”clarvăzătoare” şi au prezis evenimente care au avut loc după ce au fost trimise.
Senatorul John McCain, care a fost informat - separat - despre existenţa documentelor de către un intermediar dintr-un stat occidental aliat, a trimis un emisar în străinătate să se întâlnească cu sursa şi a decis, apoi, să-i prezinte materialul lui Comey, într-o întâlnire personală, pe 9 decembrie, potrivit unei surse la curent cu întâlnirea. Documentele - despre care a scris pentru prima dată, anul trecut, Mother Jones - se află, de asemenea, în mâna unor oficiali de la Casa Albă.

Trump: “Trăim cumva în Germania nazistă?”

Donald Trump a reacţionat ieri după-amiază pe Twitter faţă de scurgerea către presă a acestui raport şi s-a întrebat dacă trăieşte în Germania nazistă. ”Agenţiile de informaţii nu ar fi trebuit niciodată să permită ca aceste ştiri false să fie scurse către public. Este o ultimă lovitură la adresa mea. Trăim cumva în Germania nazistă?”, a scris republicanul Donald Trump. ”Rusia nu a încercat vreodată să exercite presiuni asupra mea”, a precizat Trump pe Twitter miercuri, cu doar câteva ore înainte de prima sa conferinţă de presă de când a fost ales preşedinte.
Septuagenarul - care nu-şi ascunde dispreţul faţă de presă - este un mare adrept al Twitter-ului, pe care-l foloseşte zilnic pentru a-şi exprima poziţia sau a-i ”desfiinţa” pe cei care-l critică.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.