Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATONALE: Kremlin: Acuzaţiile SUA privind atacul informatic, o ”vânătoare de vrăjitoare”

Ziarul de Vrancea
9 ian 2017 453 vizualizări
Acuzaţiile potrivit cărora Rusia a încercat să influenţeze alegerile din Statele Unite în favoarea lui Donald Trump reprezintă o vânătoare de vrăjitoare, a apreciat Kremlinul ieri, în prima sa reacţie de după publicarea unui raport al serviciilor americane de informaţii despre această presupusă operaţiune rusă

 În raport, a cărui versiune cenzurată a fost făcut publică vineri, preşedintele rus Vladimir Putin este acuzat că a condus o campanie de atacuri cibernetice cu scopul de a-l ajuta pe Donald Trump să o înfrângă pe rivala sa Hillary Clinton în cursa pentru Casa Albă. Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat că în raport nu s-a prezentat vreo probă nouă care să arate că au fost implicaţi oficiali ruşi.
”Observăm o oboseală serioasă în legătură cu aceste acuzaţii”, a declarat Peskov. ”Ele te fac într-adevăr să te gândeşti la o vânătoare de vrăjitoare”, a subliniat Peksov.
Purtătorul de cuvânt repetă, astfel, spusele lui Trump, care a declarat vineri într-un interviu pentru ziarul The New York Times (NYT) că scandalul cu privire la atacurile informatice ruse sunt ”o vănătoare politică de vrăjitoare”.
Întrebat dacă Putin a citit o traducere a raportului, Peskov a răspuns că nu există nimic în acest document ”care să merite să fie citit în detaliu”.

Coreea de Sud creează un comando care să-l ucidă pe Kim Jong Un

Coreea de Sud creează o echipă de comando care are misiunea de a-l elimina pe preşedintele nord-coreean Kim Jong Un şi principalii săi lideri militari în eventualitatea unui război. Formarea unităţii militare, programată iniţial pentru 2019, a fost decalată pentru acest an pe fondul atitudinii tot mai războinice a Coreii de Nord, a confirmat ieri pentru Financial Times Ministerul Apărării de la Seul.
Echipa de comando, din care vor face parte până la 2.000 de militari, va fi alcătuită pe modelul forţelor speciale din SUA, potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap. Ministerul Apărării a declarat că echipa face parte din măsurile mai ample luate de Sud în vederea consolidării forţelor militare sud-coreene în faţa agresiunii nord-coreene. Coreea de Sud îşi va consolida şi strategia în caz de conflict, axată pe trei piloni, care presupune atacuri preventive asupra instalaţiilor nucleare nord-coreene, doborârea rachetelor balistice şi lansarea de contraatacuri aeriene, a adăugat ministerul citat.

Raport: 115 jurnalişti au fost ucişi în anul 2016 în timp ce îşi desfăşurau activitatea

Un număr de 115 jurnalişti au fost ucişi în anul 2016 în timp ce îşi desfăşurau activitatea, iar cele mai periculoase cinci ţări pentru reprezentanţii mass-media sunt Columbia, Mexic, Afganistan, Irak şi Rusia, potrivit raportului anual publicat de International News Safety Institute (INSI), intitulat ”Killing the Messenger”, informează The Guardian.
Anul 2016 a început şi s-a încheiat cu tragedii în care au fost implicaţi reprezentanţi ai presei – în Afganistan, Columbia şi Rusia. Un atac al talibanilor a avut loc în luna ianuarie asupra Tolo TV, unul dintre cele mai mari posturi de divertisment din Afganistan, în care opt persoane şi-au pierdut viaţa, în urma unei lovituri la libertatea presei.  La sfârşitul lunii decembrie, nouă jurnalişti s-au numărat printre cele 92 de persoane ucise atunci când un avion militar rus, în care se aflau şi mulţi membri din Corului Armatei Roşii, s-a prăbuşit în Marea Neagră, în timpul unui zbor către Siria. Accidentul a avut loc la mai puţin de o lună după ce 20 de jurnalişti au fost ucişi când un avion care transporta echipa de fotbal braziliană Chapecoense s-a prăbuşit în Columbia. ”În acest an, 115 din colegii noştri din mass-media au fost ucişi în timp ce îşi desfăşurau activitatea. Cei mai mulţi nu au fost jurnalişti internaţionali, puţini dintre ei au avut sprijinul unor instituţii media majore, iar cei mai mulţi au murit după ce au fost supuşi unor ameninţări zilnice şi presiuni constante”, a spus Hannah Storm, directorul INSI.
Din totalul de 115 de jurnalişti decedaţi în 2016, 60 au murit în ţări în care este pace, precum Guatemala, dar şi în ţări în care guvernul luptă împotriva cartelurilor de droguri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.