Internațional

Un discurs emoţionant şi o reacţie de bădăran

Ziarul de Vrancea
9 ian 2017 924 vizualizări
Pe scena Globurilor de Aur, Meryl Streep a vorbit despre imigraţie, diversitate şi toleranţă, criticandu-l pe Donald Trump, fără să-i rostească numele n în stilu-i caracteristic, preşedintele-ales al SUA a declanşat un atac la persoană împotriva celebrei actriţe

Duminică seară, la cea de-a 74-a gală de decernare a Globurilor de Aur, actriţa Meryl Streep a fost recompensată cu trofeul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră. După ce a primit trofeul, ea a susţinut un discurs emoţionant, în care a vorbit despre imigraţie şi diversitatea de la Hollywood şi l-a criticat încă o dată în termeni foarte duri pe Donald Trump, într-unul dintre cele mai dramatice momente ale galei. Meryl Streep a spus despre preşedintele ales că are ”instinctul de a umili”, după ce Trump a făcut glume, în public, pe seama unui reporter cu handicap fizic. Deşi vedeta americană nu a menţionat niciodată numele lui Trump în discursul ei, celebra actriţă a spus că cea mai ”emoţionantă” prestaţie din 2016 a fost, după părerea ei, ”atunci când persoana care a vrut să ocupe cea mai respectată funcţie din ţara noastră a imitat, public, un reporter cu handicap fizic”. ”Mi-a frânt inima atunci când am văzut aşa ceva şi încă nu pot să-mi scot acele imagini din minte, deoarece ele nu proveneau dintr-un film. Proveneau din viaţa reală”, a adăugat Meryl Streep. ”Impertinenţa invită la impertinenţă. Violenţa incită violenţă. Atunci când oamenii puternici se folosesc de funcţiile lor pentru a-i intimida şi brutaliza pe ceilalţi, cu toţii avem de pierdut”, a mai spus vedeta americană.

”Una dintre cele mai supraevaluate actriţe”

Donald Trump a reacţionat, ieri, după discursul rostit de Meryl Streep. El a spus că deşi nu a urmărit discursul legendarei actriţe americane, nici gala în sine, aceste detalii nu pot să îl oprească în a avea o reacţie după criticile ce i-au fost aduse. !nsă, în loc să răspundă pe Twitter, aşa cum procedează de obicei, Donald Trump a acordat un scurt interviu prin telefon cotidianului The New York Times.  El a spus că nu este ”deloc surprins” că a fost criticat de ”oamenii liberali din lumea filmului”, adăugând că Meryl Streep, în vârstă de 67 de ani, este ”o partizană a lui Hillary” (Hillary Clinton, n.r.).
El şi-a continuat, apoi, criticile la adresa actriţei americane prin intermediul unor mesaje pe Twitter. În cele trei mesaje publicate pe această reţea de socializare, politicianul a spus că renumita artistă este ”una dintre cele mai supraevaluate actriţe de la Hollywood”, ”o studentă corigentă a lui Hillary care a pierdut spectaculos”, care l-a ”atacat” fără niciun motiv pe baza unor afirmaţii nefondate, potrivit cărora el ar fi ridiculizat un reporter cu handicap fizic.
În schimb, Meryl Streep a fost lăudată intens pe reţelele de socializare pentru discursul rostit la Globurile de Aur 2017.
Declaraţia ei a rezonat cu comentariilor făcute cu câteva minute înainte pe scena Globurilor de Aur şi de actorul britanic Hugh Laurie, referitoare la faptul că Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA), instituţia care decernează aceste trofee, a devenit ”unul dintre cele mai denigrate segmente din societatea americană actuală - deoarece conţine cuvintele «Hollywood», «străină» şi «presă»”.

Martin Scorsese: Republica americană este de acum în pericol

Martin Scorsese a acordat postului de televiziune BFMTV un interviu weekendul trecut, în care cineastul a criticat victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale. Invitat să vorbească despre influenţa preşedintelui-ales Donald Trump asupra societăţii americane, Martin Scorsese, simpatizant declarat al Partidului Democrat, a formulat câteva dubii în această privinţă, dar fără să pronunţe numele celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, care îşi va prelua funcţia în mod oficial pe 20 ianuarie.
”Ideea de includere, ideea de compasiune, de a avea grijă de cei săraci, de a asigura nevoile medicale ale oamenilor... Credeam că aceasta era direcţia pe care o vom urma; era direcţia pe care eu speram că o vom urma. Dar nu va fi aşa, dacă ţinem cont de ceea ce s-a spus în timpul acestei campanii electorale foarte lungi”, a spus Martin Scorsese. ”Cred că democraţia, că ideea unei republici americane este în pericol  (...) Pentru mine, ca să rezum, după acest vot, Statele Unite au devenit ca în filmul «Lupul de pe Wall Street»”, a explicat celebrul cineast, referindu-se la cinismul afişat în unul dintre lungmetrajele sale recente.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.