Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: SUA trimit elicoptere şi militari în Europa de Est, inclusiv în România,

Ziarul de Vrancea
6 ian 2017 605 vizualizări
O brigadă americană de aviaţie din Fort Drum, în ţinutul Jefferson (New York), care va mobiliza zece elicoptere de tip Chinook, 50 de elicoptere de tip Blackhawk şi 1.800 de militari în Europa, va avea cartierul general la Illesheim, în Germania, şi detaşamente în Letonia, România şi Polonia, scrie Ouest France.

Publicaţia franceză precizează că este vorba despre a 10-a Brigadă a Aviaţiei de Luptă, din cadrul celei de-a 10-a Divizii Montane.
Unitatea dispune la Fort Drum de 12 elicoptere CH-47 de tip Chinook, 24 de elicoptere AH-64 de tip Apache, 30 de OH-58 de tip Kiowa şi 50 de elicoptere UH-60 de tip Blackhawk, potrivit publicaţiei.
Ea va consolida a 3-a Brigadă aeriană de luptă din cadrul celei de-a 4-a Divizii de Infanterie, în curs de mobilizare în Europa de Est, cu 87 de tancuri de tip Abrams, 144 de vehicule de de luptă de tip Bradley, 18 tancuri de tip Paladin şi 419 vehicule de tip Humvee (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, HMMWV). Un batalion de aviaţie de la Fort Bliss (Texas) va fi ataşat brigăzii de la Fort Drum, potrivit aceleiaşi surse.
În Europa, acest batalion, din cadrul primei Divizii de blindate, va mobiliza 24 de elicoptere de tip Apache şi 400 de militari. Ei vor prelua ştafeta de la al 3-lea batalion al celui de-al 501-lea Regiment de Aviaţie, mobilizat împreună cu 38 de elicoptere de tip Blackhawk.

Numărul migranţilor care au venit în Europa a scăzut în 2016

Acordul încheiat în martie cu Turcia a permis o reducere cu două treimi a numărului de migranţi care a sosit în 2016 în statele membre ale Uniunii Europene traversând Marea Mediterană, a anunţat vineri agenţia Frontex, însărcinată cu supravegherea şi controlul frontierelor UE. Frontex precizează că 340.000 de migranţi au ajuns în Europa pe principalele două căi maritime de acces. În est, ritmul a încetinit în mod clar, chiar dacă afluxul de migranţi care încearcă să ajungă în Europa pe Marea Egee a continuat, provenind în principal din Siria, Afganistan şi Irak, precizează agenţia. ”Din martie, sosirile lunare pe insulele greceşti (de la Marea Egee) au reprezentat doar o fracţiune din cele de anul precedent, şi s-au situat între 4.400 şi 1.800”, adaugă Frontex.
Lupta împotriva trecătorilor clandestini şi menţinerea refugiaţilor pe teritoriul turc în schimbul unor compensaţii financiare şi promisiunii unei anulări a vizelor pentru cetăţenii turci au încetinit trecerile pe această cale. În schimb, sosirile prin partea centrală a Mării Mediterane, către Italia, au atins un record, în contextul în care autorităţile italiene au înregistrat 181.000 de persoane, reprezentând o creştere cu 20% faţă de anul precedent. Această rută de acces în Europa este folosită în principal de cetăţeni din Nigeria, Eritreea şi Guineea, precizează Frontex.
Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM) a evaluat, la sfârşitul lui decembrie, la aproape 5.000 numărul persoanelor care au murit în Marea Mediterană în timp ce încercau să fugă din ţările lor în 2016.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.