Internațional

Trump ar putea avea un conflict de interese cu Deutsche Bank

Ziarul de Vrancea
22 dec 2016 916 vizualizări
Donald Trump s-a folosit timp de ani de zile de un instrument puternic în relaţiile cu bancherii, garanţia sa personală, dar aceasta s-a putea întoarce împotriva sa, el fiind în centrul unor discuţii delicate de restructurare a unor datorii de 300 de milioane de dolari către Deutsche Bank, bancă investigată pe mai multe fronduri de către Departamentul de Justiţie, transmite Bloomberg.

Deutsche Bank încearcă să restructureze datoriile de circa 300 de milioane de dolari ale Trump Organization pentru a reduce conflictul de interese între împrumut şi preşedinţia SUA, potrivit unei persoane apropiate situaţiei. În mod normal, renunţarea la implicarea personală a lui Trump ar atrage după sine impunerea unor termeni mai stricţi de finanţare.
Există însă puţină normalitate în această interacţiune. Procurorul general al SUA numit de Trump va moşteni o investigaţie împotriva Deutsche Bank legată de tranzacţiile cu acţiuni efectuate în numele clienţilor bogaţi din Rusia, cu care Trump afirmă că vrea îmbunătăţirea relaţiilor. Procurorul general ar putea să fie nevoit să decidă şi o amendă de mai multe miliarde de dolari împotriva Deutsche Bank legată de o investigaţie referitoare la operaţiunile cu obligaţiuni gartantate prin ipoteci. Indiferent care vor fi termenii de restructurare a împrumutului, aceştia vor reflecta complexitatea relaţiilor dintre cea mai mare bancă din Germania şi Donald Trump, cel mai proeminent client al său. ”Când sunt persoane numite politic care iau decizii referitoare la bănci cărora preşedintele le datorează o mulţime de bani, arată groaznic”, a spus Richard Painter, profesor de drept la Universitatea din Minnesota, care a fost director pentru etică în preşedinţia lui George W. Bush. Reprezentanţii Deutsche Bank au refuzat să comenteze.

Singurul birou bancar care a vrut să-l crediteze

Directorul juridic al Trump Organization, Alan Garten, a spus că împrumuturile sunt modeste faţă de imperiul de miliarde al lui Trump.
Restructurarea împrumutului este cel mai recent capitol al relaţiei lui Trump cu Deutsche Bank, una dintre puţinele instituţii financiare de pe Wall Street care fac încă afaceri cu un om cunoscut pentru stilul de afaceri neconvenţional şi pentru faptul că îi place publicitatea, el neezitând să dea în judecată banca acum opt ani. Deutsche Bank finanţează şi familia extinsă a lui Trump, inclusiv pe ginerele acestuia, Jared Kushner. Cu câteva săptămâni înainte de alegeri, banca a refinanţat cea mai mare parte a unor datorii de 370 de milioane de dolari ale companiei lui Kushner, care deţine spaţii de retail în centrul Manhattanului.
Afacerile lui Trump cu băncile de pe Wall Street datează de acum câteva decenii, când a încercat să construiască un imperiu de cazinouri în Atlantic City. Momentul a fost prost ales şi afaceristul a fost obligat să renegocieze cu creditorii, atunci când nu a mai putut să returneze împrumuturile de mai multel miliarde de dolari. Băncile cu care a colaborat atunci Trump includeau Citbank, Chase Manhattan Bank şi Bankers Trust, iar restructurarea a provocat nemulţumire între bănci.
În 1998, un grup mic de bancheri ai Deutsche Bank, condus de Mike Offit, a aranjat un împrumut de 125 de milioane de dolari pentru renovarea unui imobil deţinut de Trump pe Wall Street 40.
Trump a venit la biroul lui Offit cu reputaţia grav afectată, iar divizia imobiliară a Deutsche Bank, înfiinţată pe atunci doar de un an, a fost singura care a dorit să îl aibă drept client, a povestit Offit într-un interviu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.