Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Şase arestări în cazul asasinatului ambasadorului rus

Ziarul de Vrancea
20 dec 2016 1209 vizualizări
Poliţia turcă a arestat şase persoane în legătură cu asasinarea ambasadorului rus în Turcia, împuşcat în spate, luni, la Ankara.

Potrivit agenţiei proguvernamentale Anadolu, mama atacatorului, tatăl, sora şi alte două rude au fost reţinute în provincia Aydin (vest), iar colegul acestuia de cameră din Ankara a fost de asemenea reţinut.
Poliţişti patrulau ieri, în spatele unui cordon de securitate, în faţa galeriei de artă în care a fost asasinat ambasadorul Andrei Karlov. O dubă a poliţiei criminale era parcată lângă clădire.
O delegaţie rusă urma să sosească ieri la Ankara la ora locală pentru a efectua investigaţii în legătură cu asasinatul.

Zuckerberg a creat un asistent virtual, care îi controlează locuinţa

Mark Zuckerberg l-a prezentat lumii întregi, luni, pe ”Jarvis”, un program de inteligenţă artificială pe care cofondatorul companiei Facebook l-a creat în timpul lui liber, care este capabil să aleagă şi să difuzeze piese muzicale, să pornească luminile, să recunoască chipurile vizitatorilor şi să decidă dacă este cazul să deschidă sau să nu deschidă uşa principală a reşedinţei creatorului său, informează Reuters.
Jarvis, denumit astfel după asistentul virtual din filmele din seria ”Iron Man”, ar putea reprezenta un prim pas făcut în direcţia realizării în serie a unui nou produs, afirmă Mark Zuckerberg, deşi a precizat că noul sistem, pe care l-a creat pe parcursul a 100 de ore de muncă în ultimul an, este personalizat pentru a corespunde specificului locuinţei sale.
Mark Zuckerberg a anunţat rezultatele acestui proiect, despre care a spus că a reprezentat o provocare personală pe care şi-a fixat-o anul trecut, într-o perioadă în care asistenţii digitali pentru locuinţe produşi de Google Inc şi de Amazon.com Inc vor concura pe segmentul vânzărilor de Crăciun, iar specialiştii se aşteaptă să depăşească vânzările de gadgeturi emergente extrem de populare precum căştile de realitate virtuală şi dronele.
Creându-l pe Jarvis, Mark Zuckerberg consideră că omenirea este cu ”atât mai aproape, cât şi mai departe decât ne imaginăm” faţă de inovaţia revoluţionară care va marca descoperirea inteligenţei artificiale autonome.
”Tot ce am făcut în acest an - limbaj natural, recunoaştere facială, recunoaşterea discursului şi aşa mai departe - sunt toate variante ale aceluiaşi tipar fundamental al tehnicilor de recunoaştere. Dar, chiar dacă aş petrece lucrând alte 1.000 de ore, probabil nu aş putea să construiesc un sistem care să înveţe lucruri noi complet de unul singur”, a precizat Mark Zuckerberg.

Donald Trump, ales preşedinte al SUA

Reprezentanţii Colegiului Electoral l-au desemnat pe republicanul Donald Trump drept câştigător al alegerilor prezidenţiale din Statele Unite. Un număr de 306 electori au decis ca miliardarul republican să devină noul ocupant de la Casa Albă, în vreme ce doar 232 de electori s-au îndreptat spre tabăra democratei Hillary Clinton, care a câştigat cu un avans de peste 2,8 milioane de sufragii votul popular din SUA, transmite CNN.
Rezultatele acestui vot urmează să fie autentificate în urma unei sesiuni comune de la 6 ianuarie a Senatului şi Camerei Reprezentanţilor.
Peste 200 de manifestanţi au înfruntat gerul în Pennsylvania, scandând “Nu Trump, nu KKK, nu SUA fasciste!” şi “Nu trădării, nu lui Trump!”.
Protestatari s-au strâns şi în Colorado, Georgia, Carolina de Sud, Virginia, Texas şi Nebraska.
Votul de luni vine în condiţiile în care agenţiile americane de informaţii au acuzat Rusia de atacuri informatice vizând Partidul Democrat. Atacurile au avut ca obiectiv să influenţeze scrutinul prezidenţial în favoarea republicanilor. Această concluzie a determinat mai mulţi democraţi să le ceară unor electori să nu voteze luni aşa cum le cere statul lor.
Însă, aşa-numiţii ”electori necredincioşi” au venit din rândurile democraţilor. Patru electori au votat pentru un alt candidat în statul democrat Washington, care a fost câştigat de către Hillary Clinton. Trei electori au votat pentru fostul secretar de stat Colin Powell, în vreme ce al patrulea a votat pentru amerindianul Faith Spotted Eagle, implicat în protestele faţă de construcţia gazoductului din Dakota de Nord.
Este vorba de primele alegeri prezidenţiale din ultimii 144 de ani când există mai mult de un elector ”necredincios”.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.