Internațional

Un copil orb a văzut pentru prima oară cu ajutorul unor ochelari electronici

Ziarul de Vrancea
2 mai 2016 626 vizualizări
Băiatul nu doar că şi-a văzut prima dată mama, dar a urmărit şi un episod de desene animate

Christopher Ward Jr., un copil în vârstă de 12 ani care a fost lipsit de vedere toată viaţa, şi-a văzut recent mama pentru prima oară datorită unor ochelari electronici eSight. Copilul originar din Forest, Virginia, a călătorit la Washington în urmă cu câteva săptămâni pentru a testa noii ochelari eSight, conform mamei sale, Marquita Hackley.
Ochelarii eSight sunt dotaţi cu o cameră video de mare viteză care înregistrează imagini pe care apoi le proiectează pe un ecran LED în faţa ochilor utilizatorului, permiţându-i să vadă "cu o claritate fără precedent", conform site-ului producătorului. Pentru Marquita Hackley, faptul că a asistat la momentul în care fiul său a văzut pentru prima oară după 12 ani de viaţă "a fost o experienţă copleşitor de emoţionantă".
"Primul lucru pe care l-a făcut (când şi-a pus ochelarii) a fost să se întoarcă spre mine şi să-mi spună: Ah mami, aici erai!", a povestit femeia în vârstă de 32 de ani pentru ABC News. "Şi apoi, când l-am auzit spunând că m-a văzut şi că sunt foarte drăguţă, m-am simţit extraordinar. În afara cuvintelor pe care le-a spus, doar simplul fapt că a putut să mă vadă înseamnă totul pentru mine", a adăugat ea.
Cu această ocazie Ward a putut şi să urmărească un episod din serialul de desene animate "SpongeBob". Christopher Ward s-a născut cu o hipoplazie a nervului optic — nervul optic nu s-a dezvoltat complet în perioada intrauterină. Din această cauză micuţul nu poate percepe decât foarte puţin lumina cu chiul stâng şi vede umbre cu ochiul drept.
"Trebuie să-i pui ceva chiar în faţă, aproape să-l atingă, pentru a putea să vadă cât de cât", a explicat mama sa care acum strânge bani pentru a-i cumpăra copilului o pereche de ochelari eSight. Un astfel de dispozitiv costă 15.000 de dolari iar asigurarea medicală a femeii nu acoperă aceste costuri.
O astfel de tehnologie are potenţialul de a-i schimba viaţa lui Christopher Ward şi altor persoane cu probleme grave de vedere, deschizând noi oportunităţi şi posibilitatea de integrare în comunităţi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.