Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE:"Dramă": Venezuela ar putea rămane fără bere

Ziarul de Vrancea
4 aug 2015 661 vizualizări
Producătorii de bere din Venezuela nu vor mai produce băutura spumoasă de săptămâna aceasta din cauză că nu se vor mai putea importa materiile prime necesare.

Oamenii nu vor mai putea consuma în curând cea mai populară băutură naţională, Venezuela fiind ţara cu cel mai ridicat consum de bere din America Latină. Se apreciază că în prima săptămână din august nu va mai exista materie primă — orz sau malţ — pentru producerea ei din cauza imposibilităţii importului. Lipseşte valuta pentru achiziţii. Firmele venezuelene trebuie să cumpere dolari de la guvern în vederea aprovizionării, însă acesta nu le dă sume suficiente. Astfel au lipsit luni întregi din magazine hârtia igienică, şamponul, carnea de pui sau de vită din cauza imposibilităţii de a le importa, relatează metronews.fr.
În plus, muncitorii sindicalişti de la Empresas Polar, care gestionează 80% din producţia naţională de bere, sunt în grevă, cerând salarii mai mari. Cele două fabrici ale societăţii şi diferite centre de distribuţie şi-au încetat activitatea la începutul lunii iulie. "Numai prin dialog s-ar putea rezolva această criză", a spus Fray Roa, director general al Federacion Venezolana de Licoreros y Afines. El a anunţat la o conferinţă de presă din 23 iulie o "criză fatală" în sector, care ameninţă 400.000 de locuri de muncă directe. Bărbatul a fost reţinut a doua zi pentru afirmaţiile sale.

Sucul din pere asiatice, un remediu eficient împotriva mahmurelii

Sucul obţinut dintr-un soi asiatic de pere reprezintă unul dintre cele mai bune remedii împotriva mahmurelii, deoarece este capabil să scadă cu până la 21% intensitatea senzaţiilor neplăcute cauzate de consumul excesiv de alcool. Potrivit unui studiu realizat de experţi guvernamentali australieni, aceste efecte benefice se obţin doar dacă sucul de pere este băut înainte ca persoanele testate să iasă în oraş şi să consume alcool.
Sucul de pere stimulează concentrarea, reduce pierderile de memorie şi chiar diminuează concentraţia de alcool din fluxul sangvin. De asemenea, sucul de pere reduce sensibilitatea faţă de lumină şi sunete puternice.
Singurul soi de pere testate în acest studiu a fost Nashi, un soi asiatic, care se găseşte în anumite lanţuri de supermarketuri. Autorii studiului vor să îşi continue cercetarea cu noi experimente, pentru a vedea dacă efectele benefice împotriva mahmurelii apar şi atunci când folosesc suc obţinut din pere provenind din soiuri europene.

Puerto Rico a intrat în default pentru prima dată în istorie

Puerto Rico, un teritoriu neîncorporat al Statelor Unite cu statut de commonwealth, a intrat în default pentru prima dată în istoria sa, după ce a plătit doar 628.000 de dolari dintr-o datorie în valoare de 58 de milioane către Corporaţia Finanţelor Publice scadentă luni. Acest lucru îi va afecta pe locuitorii insulei şi nu Wall Street-ul, subliniază CNN, precizând că datoria le aparţine portoricanilor obişnuiţi prin cooperative de credit. "Este o decizie care reflectă îngrijorări serioase cu privire la lichidatea commonwealthului raportat la obligaţiile faţă de creditorii noştri şi, la fel de important, obligaţiile faţă de poporul din Puerto Rico", a declarat Melba Acosta Febo, preşedintele Băncii pentru Dezvoltare a Guvernului portotican. Defaultul este un moment istoric în "spirala morţii" economice a insulei, în opinia guvernatorului Alejandro Garcia Padilla. Insula are o uluitoare datorie totală de 70 de miliarde de dolari, iar economia ei este în recesiune.
Această criză îi afectează îndeosebi pe locuitori, care părăsesc insula în masă, în căutare de locuri de muncă şi stabilitate, în contextul în care rata şomajului este mare, economia se contractă, iar viitorul pare sumbru.
Puerto Rico are aceeaşi datorie ca New Yorkul, în pofida faptului că economia sa - în valoare de 69 de miliarde de dolari - reprezintă doar o mică parte din cea a oraşului (1,2 trilioane de dolari).

Copiii dificili la mâncare sunt mai predispuşi la tulburări emoţionale

Copiii foarte dificili la mâncare au un risc semnificativ mai mare să sufere de probleme emoţionale care necesită intervenţia medicală, potrivit unui studiu publicat în revista "Pediatrics". Studiul a fost efectuat pe un grup de 3.433 de participanţi, din care aproape 18% sunt consideraţi relativ dificili la masă în timp ce aproximativ 3% se află în categoria "extrem de dificili".
"Copiii despre care vorbim în acest studiu nu sunt cei care uneori refuză să mănânce broccoli", spune Nancy Zucker, director al Centrului Duke pentru tulburări de alimentaţie, autorul principal al studiului."Este vorba despre copii care sunt atât de dificili la produsele alimentare încât acestea încep să le provoace probleme", a explicat cercetătorul. "Acest comportament extrem poate lua multe forme şi afectează sănătatea copilului, creşterea şi relaţia părinte-copil", a spus ea. Cercetarea a constatat că acei copii consideraţi cu o atitudine "moderată" până la "foarte dificilă" în ceea ce priveşte hrana au avut un risc semnificativ mai mare de simptome depresive şi de anxietate.

Peste 2.000 de imigranţi au murit în acest an în Marea Mediterană

Peste 2.000 de decese s-au înregistrat în acest an în rândul imigranţilor care au încercat să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, a indicat ieri la Geneva Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM). ''Din păcate, în weekend-ul trecut am atins un nou nivel, peste 2.000 de imigranţi şi refugiaţi morţi'' în 2015, a sous Itayi Virri, purtător de cuvânt al OIM.

De ce le este femeilor mai frig la birou

Femeile, în medie, simt mai des că este prea frig în clădirile de birouri pentru a se simţi confortabil, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Maastricht. Temperaturile din clădirile de birouri sunt stabilite în funcţie de un model realizat în anii '60, acesta se raportează la un număr de factori, precum temperatura medie a aerului, viteza fluxului de aer, umiditatea relativă, dar şi metabolismul, adică ritmul în care corpul uman produce căldură. Însă, femeile produc mai puţină căldură decat bărbaţii, iar modelul din anii '60 este realizat pe baza ritmului metabolismului unui bărbat de dimensiune medie, arată acelaşi studiu.
Potrivit Business Insider, studiul cercetătorilor de la Maastricht arată că ambele sexe preferă o temperatură la suprafaţa pielii de circa 33 de grade Celsius, însă temperatura la care o femeie se simte confortabil este mai ridicată, 25 de grade Celsius, decat cea ideală pentru un bărbat, 22 de grade Celsius. Studiul arată că acest lucru s-ar datora faptului că metabolismul unei femei produce mai puţină căldură în comparaţie cu sexul opus. În medie, femeile au un corp mai mic, cu mai puţină masă musculară şi mai multe rezerve de grăsime, însă tocmai muşchii sunt cei care produc căldură.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.