Educație

"Maica Tereza" de România la Focşani

Ziarul de Vrancea
7 nov 2013 4105 vizualizări
Supranumită "Maica săracilor" sau "Maica Tereza" de România, sora Elisabetta Barolo, căci de ea este vorba, este o soră italiancă, dar foarte bine românizată, din Congregaţia Surorilor Misionare ale Pătimirii D. N. Isus Cristos, care slujeşte de câţiva ani în România, la Butea, jud. Iaşi.


    Treptat, cu entuziasmul şi cu marea credinţă care o caracterizează, dar şi cu ajutorul multor binefăcători din ţară şi din străinătate, a reuşit să pună în picioare o operă care astăzi însumează: o casă pentru copiii abandonaţi, o casă pentru bătrâni şi bolnavi, un centru medical cu salvare proprie, asistenţă la domiciu pentru bolnavi şi bătrâni şi un oratoriu pentru copiii din parohie, unde aceştia pot să-şi dezvolte propriile abilităţi.
    Un spirit mereu jovial, cu zâmbetul pe faţă, suflecată şi cu "Da-ul" pregătit pe buze, Sora Elisabeta pare să sfideze, nu atât legile firii, dar mai ales limitele carităţii.
    În edificiile construite sub călăuzirea ei îşi găsesc adăpost zeci de bătrâni, bolnavi şi copii abandonaţi care, pe lângă un pat şi un blid de mâncare, se bucură şi de iubirea unui personal mereu gata să-i îmbrăţişeze.
    Nu vrea nimic pentru ea, ci doar pentru "săracii ei". Nu vrea pentru ea nici măcar timpul dedicat odihnei, ci dacă e posibil îl limitează la cât mai puţin, tocmai pentru a putea fi la dispoziţia celorlalţi.
    Ea, sora Elisabetta, alături de "mâna ei lungă", "Uniunea Milostivă a Mamelor Creştine", un grup de mame creştine care oferă rugăciunile şi sacrificiile lor pentru binele Bisericii şi pentru familiile creştine, coordonate în România de către mama Eugenia Dămătăr, vor fi prezente duminică, de la ora 10.00, la biserica romano-catolică "Sfinţii Petru şi Paul" unde are loc încheierea "Săptămânii familiei", un eveniment care a unit comunitatea în jurul "familiei", atât de încercată astăzi, dar paradoxal, atât de necesară societăţii şi lumii ca atare.


   Pr. Felician Tiba



Preotul Felician Tiba susţine în săptămana 4-10 Noimebrie 2013, la Biserica roamno-catolică “Sfinţii Petru şi Paul” din Focşani, predicile din cadrul “Sfintelor Misiuni Populare”. În varstă de 39 de ani, preotul Tiba a activat ca formator la Institutul Teologic din Iaşi, a făcut sudii în Italia, iar în prezent este paroh la Biserica Romano-Catolică Sfânta Tereza din Piatra Neamţ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.