Educație

Elevii din Vrancea, alături de studenţi la Timişoara

Ziarul de Vrancea
7 aug 2013 1848 vizualizări
Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea s-a alăturat demersului studenţilor din Romania care aseară la Timişoara s-au reunit pentru a trage un semnal de alarmă asupra subfinanţării sistemului educaţional, avand astfel un impact negativ asupra învăţămantului preuniversitar.

Cristian Gîrneaţă, preşedintele CJE Vrancea, a protestat aseară pe străzile Timişoarei, alături de studenţi şi elevi din toată ţara. Pentru a sensibiliza guvernanţii asupra consecinţelor dezastruoase pe care le are alocarea unui buget prea mic pentru educaţie, studenţii au afişat mesaje şi s-au plimbat, alături de o vacă, pe străzile oraşului. Ei nu au uitat că Romania şi-a asumat Legea Educaţiei care prevede acordarea unui procent de 6% din PIB pentru educaţie, dar nici de promisiunea făcută de politicieni în acest sens, prin Pactul Naţional pentru Educaţie. „În prezent, sistemul educaţional preuniversitar necesită o creştere a finanţării pentru a fi posibilă revizuirea programei şcolare, dotarea tehnică a unităţilor de învăţământ, integrarea şi formarea tinerilor pentru piaţa muncii, dar şi asigurarea unor condiţii și sevicii sociale favorabile, precum burse şi alocaţii şcolare şi programe de consiliere şi orientare în carieră. Printre priorităţile de finanţare şi evaluare ale sistemului se află şi şcolile tehnologice, care nu pregătesc elevii pentru piaţa muncii şi nu sunt promovate ca o alegere viabilă în defavoarea învăţământului teoretic. Totodată, sistemul este foarte afectat de lipsa pregătirii resursei umane. Din cauza renumeraţiei profesorilor, meseria aceasta nu reprezintă cu adevărat o oportunitate în cariera unei persoane, ci din contră, o alternativeă a lipsei altor oportunităţi în piaţa muncii”, transmit studenţii şi elevii din învăţămantul preuniversitar. (M. V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Madalin Blidaru, acum 3912 zile, 19 ore, 2 minute, 35 secunde
„Renumeratia” exista doar in opera lui Caragiale.
gicu, acum 3912 zile, 20 ore, 44 minute, 58 secunde
Dar vaca...vaca de ce a fost bagata in acest ,,joc,, ? E un simbol?
profu, acum 3912 zile, 21 ore, 44 minute, 40 secunde
Bravo! Laudabila initiativa si f corecta . Poate tinerii sunt mai curajosi si mai puternici! Baftaaaa!
stroe vasilica, acum 3913 zile, 1 ora, 46 minute, 11 secunde
IMI ESTE TEAMA CA S_AU ALATURAT TIMISORENILOR...PEMNTRU A CIRIPI!!! TRADATOR CA ROMANUL...NU SE AFLA!!! CU,SAU FARA BENEFICII MATERIALE!!! PROFIT SA FOIE!! << sau >>!!! PROFIT SA citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.