Educație

Bibliotecarii vă invită la o lectură în aer liber

Sorin Tudose
22 aug 2012 1215 vizualizări
Programul se va desfăşura pe întreg parcursul săptămanii viitoare

Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea vă invită la Biblioteca de Vacanţă ce va avea loc în Grădina Publică în perioada 27-31 august, între orele 16.30-19.30. Programul se înscrie în manifestările de tradiţie ale bibliotecii şi readuce în atenţia comunităţii cartea şi lectura, unde toate categoriile de varstă îşi vor găsi cărţile preferate. Participanţii vor beneficia gratuit de aceleaşi servicii ca la sediile bibliotecii şi anume înscriere, împrumut, restituire, consultare şi rezervări de titluri, bibliotecarii urmărind prin acest program să promoveze şi să stimuleze lectura în familie şi de a atrage spre lectură un număr cât mai mare de cititori. Luni, 27 august, va avea loc deschiderea programului, ocazie cu care cititorii vor lectura din cărţile lor preferate. Marţi, biblioteca va oferi un spectacol gratuit în care 12 voluntari italieni, membri ai organizaţiei de caritate “Viviamo In Positivo” din Italia, vor dărui publicului larg un spectacol de divertisment. Miercuri va avea loc o audiere a unor opere în lectura unor voci celebre ale scriitorilor clasici români. Joi, la ora 18.00, bibliotecarii vă invită să îi cunoaşteţi pe nenumăraţii scriitorii vrânceni care vă vor împărtăşi din experienţa lor şi vor oferi un moment de lectură publică. În cadrul acestui eveniment va fi lansat Concursul literar „Oana Diana Renea” la care sunt aşteptaţi să participe, cu lucrări de proză sau poezie, elevi ai ciclului primar şi gimnazial. Caştigătorii vor fi premiaţi în cadrul activităţilor dedicate Centenarului Bibliotecii Publice din Focşani ce va avea loc în această toamnă. Vineri, cei care vor trece pe la standurile bibliotecii vor beneficia de programul Cărţi de luat acasă. “Ajunsă la a VII-a ediţie, Biblioteca de Vacanţă este o veritabilă sărbătoare a lecturii în aer liber ce îşi aşteaptă şi anul acesta cititorii interesaţi de cunoaştere. Vă aşteptăm de luni până vineri (în săptămâna 27 – 31 august), între orele 16.30 – 19.30, la Biblioteca de Vacanţă, unde am pregătit premii surpriză pentru toţi participanţii care se vor înscrie la bibliotecă!”, transmit bibliotecarii. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.