Educație

Candidatul de la Bac prins cu droguri declară că este dependent

Ziarul de Vrancea
5 iul 2012 3373 vizualizări
Aşa a declarat tanărul imediat ce a fost găsit cu „iarba” în buzunar u cu toate că există informaţii că unii elevi chiar ar face trafic cu substanţe interzise în spaţiile şcolare, oficialii din învăţămand spun că elevul prins cu etnobotanice la bacalaureat ar fi un caz izolat

Absolventul de la Liceul de Arte „Gheorghe Tattarescu” din Focşani, prins cu substanţe etnobotanice asupra lui la proba de istorie a examenului de bacalaureat, le-a declarat supraveghetorilor şi inspectorilor şcolari că este dependent de droguri. Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Stan Rogoz, care este şi preşedintele comisiei judeţene de bacalaureat, spune că a crezut la început că adolescentul îi ia peste picior pe asistenţi. „Nu am ştiut ce se află în pliculeţele găsite în buzunarul lui şi am avut rezerve după ce am auzit declaraţia lui. Am considerat că cel mai bine este să verifice despre ce fel de substanţe este vorba instituţiile abilitate”, a precizat Stan Rogoz. Directorul Liceului de Artă „Gh. Tattarescu”, Diana Tăicuţu, spune că nu avea cunoştinţă despre faptul că acest adolescent ar consuma substanţe interzise. „Nu ştiu nimic, nu am avut probleme cu el. Acest elev participa la competiţiile dansante de la şcoală şi făcea parte din echipa de dans a liceului”, ne-a declarat profesoara Tăicuţu. Directorul Liceului de Artă mai spune că în şcoala pe care o conduce nu au fost cazuri de elevi prinşi cu substanţe interzise la ei şi nici nu are cunoştinţe ca elevii să consume droguri. Chiar dacă neoficial au apărut informaţii că unii elevi ar consuma droguri, inspectorul şcolar general al IŞJ spune că nu deţine astfel de informaţii. „Nu am avut semnalate astfel de cazuri pană acum. Sunt convinsă că dacă mai există cazuri de acest fel, nu la şcoală se consumă”, ne-a declarat inspectorul general Vasilica Zaharia. Astfel de cazuri de liceeni consumatori de substanţe etnobotanice au mai fost în Vrancea, însă ei au intrat în vizorul oamenilor legii. În unele cazuri în care chiar elevii erau implicaţi în distribuirea acestor substanţe în şcoala pe care o frecventau, problema la nivelul unităţii „s-a rezolvat” convenabil pentru toată lumea, prin transferul elevului respectiv la o altă şcoală. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.