Educație

“Orăşelul copiilor”, animat de cainii poliţişti, pompieri şi micii salvatori de vieţi

Ziarul de Vrancea
20 iun 2012 1872 vizualizări
în cadrul proiectului educaţional, micuţii au intrat numai pe bază de… paşaport

Cainii poliţişti au participat ieri dimineaţă, în Piaţa Unirii, la o demonstraţie desfăşurată în cadrul proiectului “Orăşelul copiilor”. Mai multe grupe de elevi au văzut la lucru cainii poliţişti, dar şi pe instructorii lor. Lucrătorii de la Serviciul de Prevenire din cadrul poliţiei vrancene şi cei de la Criminalistică au organizat demonstraţia. Patrupedele au efectuat mai multe intervenţii specifice, copiii putand vedea modul cum unii hoţi pot fi prinşi cu ajutorul cainilor-poliţişti. Şi pompierii au mers cu maşinile din dotare în Grădina Publică. Copiii au putut urca în maşina pompierilor, au stins incendii imaginare cu pistolul de refulare a apei şi au făcut poze cu autospeciala. S-au împărţit fluturaşi cu reguli şi măsuri de comportare în cazul unor situaţii de urgenţă. Acţiunea a făcut parte dintr-un proiect al Asociaţiei Pentru Educaţie, Familie şi Sănătate şi sprijinit de alte instituţii din Focşani. Pentru cateva ore, în Grădina Publică a fost constituit un aşa-numit “orăşel al copiilor”, în care cei mici au primit adevărate lecţii de viaţă din diverse activităţi recreativ educative desfăşurate sub motto-ul: „Visez să devin om mare!”. Intrarea în orăşel s-a făcut pe bază de paşaport, iar copii au fost invitaţi să meargă la diverse instituţii, recreate cu ajutorul unor voluntari, pentru a primi credite. Printre cele mai solicitate au fost teatrul de păpuşi, clubul de alpinism, Crucea Roşie, unde cei mici au învăţat cum se acordă primul-ajutor, observatorul astronomic, dar şi altele. Toţi participanţii au primit în final diplome de buni cetăţeni. (M. V., D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.