Educație

VIDEO!!!“Credincioşii catolici şi ortodocşi avem aceeaşi mamă în ceruri”

Aurelian Ivan
14 iun 2012 2226 vizualizări
Pelerinajul la icoana făcătoare de minuni s-a încheiat aseară

 Pelerinajul Icoanei miraculoase aduse de la sanctuarul diecezan de la Cacica s-a încheiat aseară. Pelerinajul se organizează în fiecare parohie romano-catolică de pe teritoriul Diecezei de Iaşi pe intervalul de trei, patru zile. Anii 2010-2013 au fost dedicaţi de către episcopul Diecezei de Iaşi, Petru Gherghel, familiei şi căsătoriei creştine, aşa că enoriaşii au fost invitaţi să reflecteze şi să se roage pentru binele familiilor în faţa icoanei făcătoare de minuni, care a poposit pentru patru zile la Focşani. ”Iubiţi credincioşi, am venit cu multă bucurie la Parohia de la Focşani pentru a participa la încheierea şederii Icoanei Maicii Preacurate de la sanctuarul nostru de la Cacica. Vă aduc un salut deosebit din partea preasfinţitului nostru episcop, Petru Gherghel, care vă însoţeşte cu rugăciunea şi binecuvantarea presfinţiei sale. Ne bucurăm să fim în această seară împreună pentru a saluta pe Maica prea Sfantă, atat credincioşii catolici şi ortodocşi, semn că avem aceeaşi mamă în ceruri”, a spus, în deschiderea oficierii sfintei Liturghii, episcopul auxiliar de Iaşi, Aurel Percă. După aceste celebrări, icoana a fost atinsă rand pe rand de credincioşii veniţi să îşi aducă omagiul Macii Domnului. Aseară, pelerinajul s-a încheiat cu Sfânta Liturghie prezidată de episcopul de Iaşi, Aurel Percă. După Sfanta Liturghie a avut loc o procesiune cu icoana Maicii Domnului, credincioşii însoţiţi fiind şi de fanfara militară. (A. IVAN)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.