Educație

"Pentru aproape de D-zeu încărcaţi-vă acumulatorii la biserică"

Valentin Muscă
24 apr 2012 3449 vizualizări
A recomandat preotul Milea de la Buzău, în cadrul unei conferinţe despre lcultura laică şi cultura Duhului susţinută la Odobeşti

Foto:

“”

u a

Preotul Mihai Milea, fondatorul Fundaţiei pentru Copii “Sfîntul Sava de la Buzău, a susţinut ieri, la Biblioteca din Odobeşti, o conferinţă pe tema “De la cultura laică, la cultura Duhului”, în cadrul manifestării “Schimb de carte ortodoxă”, iniţiată de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi “Orthografitti” din Bucureşti, în parteneriat cu Casa de Cultură din oraş. Prezenţa “Bunului samaritean de la Buzău” a fost ca o mană cerească pentru elevii Liceului Teoretic “Duiliu Zamfirecu”, invitaţi la evniment. Aşa cum era de aşteptat, vrednicul slujitor al Domnului a electrizat sala, vorbind despre frumuseţea culturii şi obligaţia tinerilor de a citi. “Iubiţilor, sîntem într-o casa binecuvîntată de Dumnezeu, sîntem la Bibliotecă. Cuvîntul Bibliotecă vine din grecesul «Biblia», care înseamnă «cărţi». Biblioteca este casa cărţilor, dar cartea cărţilor este «Biblia», adică Sfînta Scriptură. Să citiţi dragilor, să vă informaţi ca să nu fiţi prostiţi de cei care vor să vă ţină în necunoaştere şi ignoranţă. Să veniţi la Bibliotecă şi să nu treacă o zi fără să deschideţi o carte. În acelaşi timp să nu-L uitaţi pe Hristos şi să nu treacă o duminică fără să mergeţi la biserică. Aşa cum un telefon mobil nu poate funcţiona dacă acumulatorul este descărcat, la fel şi voi dragilor, pentru a putea fi în legătură cu Dumnezeu, trebuie să vă încărcaţi acumulatorii duminica la biserică”, a spus celor prezenţi preotul Mihail Milea. Alături de “Bunul samaritean de la Buzău” au participat şi preoţii Nicuşor Soare, Gabriel Macovei şi George-Sabin Bogdan, iar din partea Asociaţiei prof. Sorina Milea şi Adriana Talambă. Conferinţa acestuia ca şi răspunsurile la întrebările din sală au oferit participanţilor imaginea unei biserici vii, dinamice, implicată în social, diferită de imaginea obişnuită a Ortodoxiei contemporane, preocupată mai ales de zidit catedrale şi palate episcopale. (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.