Educație

“Bunul Samaritean al Buzăului” conferenţiază la Odobeşti

Valentin Muscă
23 apr 2012 11109 vizualizări
De 22 de ani preotul Milea duce o cruciadă împotriva sărăciei, excluziunii şi indiferenţei, iar popularitatea sa a deranjat mai marii din Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei

Eveniment de anvergură spirituală la Odobeşti. Preotul Mihai Milea, fondatorul Fundaţiei pentru Copii “Sfîntul Sava”, va conferenţia astăzi, 24 aprilie, la Casa de Cultură “C. C. Giurescu” din Odobeşti, pe tema “De la cultura laică, la cultura Duhului”.

Preotul Milea, cunoscut ca “Bunul Samaritean al Buzăului”, este singurul om al Bisericii care a fost nominalizat şi premiat la Gala “10 pentru România”, oferind prin prezenţa sa o altă imagine a Ortodoxiei şi anume imaginea unei Biserici aplecată spre nevoile celor săraci şi bolnavi, spre pruncii abandonaţi şi cei lăsaţi de izbelişte. Din acest punct de vedere, preotul Milea oferă contemporanilor imaginea Bisericii Apostolice, unei biserici vii, aflată în slujba aproapelui şi nu a banului, în slujba celor mulţi şi săraci, nu a celor mari şi puternici. Pentru a veni în sprijinul celor necăjiţi, după 1989 preotul Milea a înfiinţat cantine pentru săraci, case pentru cei fără adăpost, şcoli pentru cei nevoiaşi, tabere pentru copiii săraci şi a reuşit să creeze o adevărată mişcare spirituală de renaştere a altruismului printre buzoieni şi vrînceni. Cum fiecare îşi poate imagina, acest lucru a deranjat nababii din Arhiepiscopie, stăpînii pădurilor parohiilor Vrancei, care au altă politică decît Evanghelia iubirii şi nu o dată acest slujitor al Domnului a fost umilit în diferite chipuri, dar nu a cedat, ci continuă o adevărată cruciadă împotriva sărăciei, excluziunii şi indiferenţei. În acelaşi timp, preotul Milea a urmat o frumoasă carieră didactică, fiind unul din cei mai pregătiţi teologi români ai momentului.

Cei care doriţi să vedeţi un preot peste care harul lui Dumnezeu a coborît din belşug, un slujitor modest la trup, dar mare la spirit, aveţi ocazia astăzi la Casa de Cultură din Odobeşti, de la ora 9..00 (Valentin MUSCĂ)

 




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.