Educație

Elevii s-au temut de profilul mate-info de la CNU

Camelia Stănilă
27 iun 2008 3194 vizualizări
Colegiul Unirea, care in fiecare an a ridicat stacheta mediilor de admitere, a scazut in preferintele elevilor din acest an u cea mai ridicata medie de admitere, 9.45, s-a inregistrat la profilul filologie de la Cuza, urmat indeaproape de mate-info de la acelasi colegiu u absolventii de a VIII-a au concurat si cu 52 de elevi din alte judete u doar 6 locuri au mai ramas libere la liceu, la Grupul Scolar Marasesti

Ministerul Educatiei a scurtat si in acest an emotiile absolventilor de clasa a VIII-a, astfel ca prima repartitie computerizata a fost facuta publica ieri inainte de orele 19.00. Nu mai putin de 2.991 de elevi au fost distribuiti in clasele a IX-a din judet, pe baza propriilor optiuni, mediile acestora fiind cuprinse intre 9.97 si 4.77. Din pacate, 16 elevi nu au avut suficiente optiuni pentru a fi repartizati. Sase copii cu medii peste 6.00 nu au reusit sa prinda un loc intr-una din unitatile din invatamint, printre care si o eleva din Nanesti cu media 8.36. Locurile in liceele vrincene s-au ocupat aproape in totalitate, doar 6 au mai ramas libere la Grupul Scolar Marasesti, la profilul tehnic si cel real, mai exact matematica-informatica. Admiterea la liceu, bazata pentru prima data pe tezele cu subiect unic, a adus ceva surprize in privinta optiunilor elevilor. Profilul matematica-informatica de la Colegiul National Unirea, care in fiecare an a ridicat stacheta mediilor de admitere, s-a clasat abia pe locul al saptelea in ierarhia bazata pe ultima medie de intrare. Concurenta nu a mai fost asa de mare ca in alti ani, fiind posibil ca elevii sa se fi si temut de o asemenea optiune. Unirea a intrat insa in topul national al celor mai bune licee, in functie de mediile elevilor admisi. Desi din cei mai buni 10 elevi ai judetului, doar doi au optat pentru Cuza, in acest an recordul a fost batut de profilul filologie de la CNC, unde ultimul elev declarat admis a avut media 9,45. Matematica-informatica de la Cuza a avut ultima medie 9,37, in timp ce cu 9,32 s-a intrat la filologie la Unirea. Au urmat profilele stiinte sociale de la CNU si CNC la egalitate cu 9,25, stiinte ale naturii CNU "" 9,22, mate-info CNU - 9,20, stiinte ale naturii CNC - 9,11, mate-info de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" "" 8,85, stiinte sociale Liceul Pedagogic "Spiru Haret" "" 8,81 si mate-info Liceul "Emil Botta" Adjud "" 8,76.


52 de elevi din alte judete


Printre elevii admisi la cele mai bune specializari nu s-au numarat doar focsanenii, ci si elevi din mediul rural, din Cimpuri, Timboiesti, Urechesti, Ruginesti, Vintileasca sau Manastioara. In plus, elevii vrinceni au concurat pe locuri si cu 52 de elevi proveniti din alte judete, in special din Bacau si Galati, cu medii intre 9,23 si 5,86. In schimb, 100 de elevi vrinceni au plecat spre unitatile de invatamint din alte judete. Circa 80% din elevii din alte judete au preferat Liceul "Emil Botta" Adjud, dar si Grupul Scolar "Gh. Bals" Adjud, Colegiul Economic, Liceul Pedagogic, Grupul Scolar de Transporturi Auto, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" etc. Locurile ramase libere, in special in scolile de arte si meserii (SAM), vor fi disponibile in cea de-a doua etapa a admiterii. Repartitiile, dar si locurile ramase libere pot fi consultate si pe internet, la adresa http://admitere.edu.ro. Candidatii vor completa noi fise de optiuni, pentru locurile ramase libere, in perioada 30 iunie "" 8 iulie. A doua etapa a admiterii computerizate se va desfasura pe 12 iulie. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.