Educație

Premiul I pentru micii uniriști pasionați de robotică, la un concurs interjudețean

Mihaela Vlădescu
2 apr 2017 2784 vizualizări
Premiul I la secțiunile „Lego programare” și „Lego inginerie” la concursul RoboSmart

După ce au participat la concursul de robotică organizat cu ocazia zilei de 24 ianuarie,pe un format realizat de profesoara de informatică Marilena Oprea, împreună cu echipa de liceu TechnoCats,  elevii de gimnaziu ai Colegiului Național Unireaau prins gustul competiției și s-au înscris  la  Concursul Interjudețean RoboSmart.

Aici ei s-au întâlnit cu elevi de la alte școli și colegii din Bacău și au vizitat laboratoarele de robotică ale Colegiul „Ferdinand I” Bacău,gazdaîntâlnirii. Uniriştii au mers la Bacău cu două echipe: TwinBorg -  formată din MelaniaColin, AndraJitea, PaulLavric, TeodorLavric; și TwinDroid - formată din Adrian Nicolae Ariton, ClaudioDrăstaru, Alexandru ConstantinAriton.

Aici au obținut premiul I la secțiunea „Lego programare” și premiul I la secțiunea „Lego inginerie”. Echipele s-au numit „Twin” pentru că ambele au în componență câte o pereche de gemeni.Elevii au fost antrenațipe doi roboți LegoMindstormsde Liliana și Adrian Colin,  într-un program săptămânal, de care au beneficiat clasele a V-a și a VII-a de la Colegiul Național Unirea.Joi, 30 martie, în cadrul programului Săptămâna Altfel,cele două echipe au susținut o lecție demostrativă, promovand astfel valorileFIRST TechChallenge: „suntem o echipă”, „cultivăm spiritul competiției prietenești” și ”ceea ce descoperim este mai important decât ceea ce câștigăm”.La competitia de la Bacău uniristii au fost însoțiți și susținuți de întreaga echipă TechoCats, care a participat de curând laprima ediție a competiției de robotică BRD FIRST TechChallenge Romania.Concursul  interjudețean RoboSmart,ce a reunit echipe din Vrancea, Bacău și Brăila, este o inițiativă educațională a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea, care promovează astfel inițiativele ITși vine în întâmpinarea  noilor programe școlare de gimnaziu care au prevăzută inițierea în robotică  la clasele a VII-a și a VIII-a, la disciplina Informatica și TIC.

Profesorii coordonatori ai acestui proiect sunt Cornelia Neacșu și Marilena Oprea. (M.V.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.